Lakkiaiset rehtorin silmin

Viime kesäkuun alussa rehtori Risto Väyrynen piti viimeisen lakkiaispuheensa Valtti Areenalla järjestetyssä seremoniassa. Pitkään palvellut rehtori lausui viisaita sanoja uusille ylioppilaille, mutta sanat koskettivat kaikkia areenalla olleita.  Puhe oli liikuttavan kaunis, ja monen silmäkulmasta vierähti kyynel.

Rehtori Risto Väyrysen näkökulma kevään 2013 lakkiaisiin Valtti Areenalla. Kuva: Risto Väyrynen.

Rehtori Risto Väyrysen näkökulma kevään 2013 lakkiaisiin Valtti Areenalla. Edessä oikealla istuvat riemuylioppilaat, jotka saivat lakit Tikkurilan lukiosta 50 vuotta sitten. Kuva: Risto Väyrynen.

Opiskelijat ehtivät tuntea Riston korkeintaa kolmen lukuvuoden ajan, mutta moni opettaja ehti työskennellä hänen kanssaan jopa vuosikymmeniä. Ei siis ihme, että tunnelma oli haikea, vaikka Risto pääsikin ansaitulle eläkkeelle.

Aivan puheen alussa tapahtui kuitenkin jotain, mitä oman opettajan urani aikana ei ole koskaan sattunut. Risto Väyrynen sanoi aina ihailleensa lavalta avautuvaa näkymää, jossa uudet ylioppilaat seisovat juhlatamineissaan ja valkolakeissaan Valtti Areenan jäällä. Riston mukaan hän oli aina halunnut oittaa kuvan siitä hetkestä.

Ja niin Risto kaivoi puhujanpöntön takaa järjestelmäkameransa ja otti kuvan. Blogin toimitus sai luvan julkaista sen. Nyt jokainen voi itse kokea, miltä lakkiaisjuhlallisuudet näyttävät rehtorin perspektiivistä.

Kiitos Ristolle menneistä vuosista ja hienosta kuvasta sekä hyviä eläkepäiviä!

Teksti: Antti Pentikäinen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s