Tilu osallistuu #kutsumua-kampanjaan

Viime viikolla Suomen Lukiolaisten Liitto käynnisti #kutsumua-kampanjan, jonka tarkoituksena on taistella kiusaamista vastaan. Tuhannet ihmiset ovat julkaiseet netissä kuvan itsestään ja paperilapusta, jossa on kaksi sanaa. Yksi sana kuvaa lokeroa, johon heidät on yritetty tunkea, toinen taas ominaisuutta, josta he haluavat tulla muistetuksi.

Kutsumua_paperit

Viikonloppuna myös Tikkurilan lukion opiskelijat, opettajat ja alumnit kutsuttiin mukaan kampanjaan. Kutsu herätti huomiota ja innostusta ‒ kuvia tuli mailitse, muistikorteilla, WhatsAppin kautta ja Facebookissa. Kiitos kaikille osallistuneille!

Moni halusi ottaa julkisesti kantaa kiusaamista vastaan ja tukea kiusaamisen kohteeksi joutuneita. Ainakin yhtä moni halusi samalla sanoa maailmalle: ”minä olen minä, enkä alistu muiden minulle asettamiin rooleihin!”

Mira

Tässä postauksesta löytyvät kaikki tilulaisten lähettämät kuvat. Kuvan saa suuremmaksi klikkaamalla sitä. Kuvia saa lähettää edelleen, ohjeet löytyvät edellisestä postauksesta. Johdantona julkaisemme muutama vuosi sitten Tilusta kirjoittaneen Miran hienon tekstin, jossa hän pohtii kampanjan merkitystä. Teksti on julkaistu aikaisemmin Instagramissa.

”Mä kelailin tätä kampanjaa todella pitkään, ja onhan tää aika mahtava. Mun mielestä kenenkään persoonallisuuden piirteitä ei saisi haukkua, niiden kanssa on synnytty ja jokainen on epätäydellisen täydellinen juuri siksi. Erityisesti nuorempana ei edes tajua, että tytöistä tulee naisia, pojista miehiä. Pyöreää peppua ei vielä silloin tunnista täydelliseksi farkkujen täytteeksi tai laihaa olemusta kauniiksi keijukaiseksi.. ja pojat joillakin ne kivekset vaan laskeutuu myöhemmin…

Jokainen kasvaa koko ajan ja muuttuu. Kauniita sanoja unohdetaan sanoa, huonoja taas [sanotaan] ketutuksessa liiankin helposti. Ja kauniista puheen ollen, minusta jokaisen tulisi uskaltaa myöntää itselleen olevansa kaunis. Kuiteski toista samanmoista sinun kaltaistasi ei ole, ja jo pelkästään se on minusta kovin kaunista.”

Kauniita sanoja, kiitos Mira, olet ihana!

Tilulainen, puutu kiusaamiseen, tue kiusattua ja ole ystävällinen läheisellesi!

Teksti Antti Pentikäinen

A_Pellava Aito Ari Atte Clipboard01 Clipboard02 Clipboard03 Clipboard04 Clipboard05 Clipboard06 Clipboard07 Clipboard08 Clipboard09 Clipboard10 Clipboard11 Clipboard12 Clipboard13 Clipboard14 Clipboard15 Clipboard16 Ellu Hanna Hei Hitaat KAre Khadan Kutsumua_Ape Kutsumua1 linneap_kutsumua Male Maw Moi Mua Suski

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s