Max maantieteen olympialaisiin

Tänäkin vuonna maantieteen opiskelijoiden vuosi alkoi kansallisella kilpailulla, jonka perusteella valitaan Suomen neljä edustajaa kansainväliseen kilpailuun.

Olisitko osannut vastata kysymyksiin? Max osasi.

Vain harva abi rohkeni tällä kertaa Tilusta mukaan, mutta tulokset olivat sitäkin laadukkaampia. Kaikki sijoittuivat kärkikymmenikköihin n. 400 abin joukosta. Ja löytyipä koulustamme varsinainen mestari, joka oli kansallisen kilpailun toiseksi paras. Tästä alkoi Maxin matka kohti Helsingin yliopistoa ja geotieteiden sekä maantieteen laitosta.

Max Hakala kertoo:

‒ Tammikuussa Mikan abikurssilla oli mahdollisuus osallistua maantieteen kansalliseen kilpailuun. Kilpailukoe koostui 40 monivalintakysymyksestä, jotka olivat maantieteen eri osa-alueilta ja joissa oli neljä vaihtoehtoa. Lähdin kilpailuun ilman sen kummempia odotuksia, vaikka testikokeessa olinkin menestynyt erittäin hyvin. Oli suuri yllätys, kun selvisi, että olin pärjännyt kokeessa Suomen toiseksi parhaiten, Max kertoo.

‒ Kymmenen parasta pääsi olympiavalmennukseen, joka pidettiin huhtikuussa Helsingin yliopiston Kumpulan kampuksella. Valmennus koostui erilaisista harjoituksista, luennoista, ryhmätöistä ja kokeista. Valmennus itsessään oli erittäin mielenkiintoinen kokemus. Pääsin muun muassa lennättämään dronea. Valmennuksessa oli rento meiniki ja oli kiva keskustella muiden maantieteestä kiinnostuneiden kanssa. Kuitenkin järjestäjien piti valita 4 jäsentä Suomen olympiajoukkueeseen. Minä olin yksi valituista.

‒ Luennoilla käsiteltiin esimerkiksi kartoitusteknologiaa ja Ranska-instituutista saapui vieras käsittelemään Ranskan maantiedettä ja kulttuuria. Osa koetehtävistä liittyy todennäköisesti Ranskaan ja Pariisiin, sillä olympialaiset pidetään tänä kesänä Pariisissa. Koronasta johtuen kukaan ei kuitenkaan matkusta paikan päälle. Suomen joukkue osallistuu etänä Hämeenlinnan Aulangolta. Emme kuitenkaan ole siellä yksin, vaan myös Tanskan ja Britannian joukkueet matkustavat paikalle seuraksemme.

‒ Ennen olympialaisia joukkueemme täytyy tehdä vesistön muoviongelmia käsittelevä juliste. Lisäksi aion kerrata englanninkielistä maantiedesanastoa, sillä koe on luonnollisesti englanniksi. En kuitenkaan ota liikaa paineita, vaikka koitankin menestyä mahdollisimman hyvin. Odotan olympialaisia enemmänkin mukavana kokemuksena, vaikka totta kai mitalikin kelpaisi!

Koko Tilu toivottaa Maxille onnea kisaan!

One response to “Max maantieteen olympialaisiin

  1. Päivitysilmoitus: Tikkurilan lukion vuosi 2021‒22 | Tiluttelua·

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s