Opintokäynnillä Pyhän Laurin kirkossa

Tilun UE2.3 ryhmä Pyhän Laurin kirkossa. Kirkko on pääkaupunkiseudun vanhin yhä pystyssä oleva rakennus. Se on rakennettu jo 1400-luvulla ja eri aikakaudet erottuvat sen ulkoasusta. Kuva: Sanna Kettunen 11D

Ryhmämme UE2.3 kävi opintokäynnillä Vantaan Pyhän Laurin kirkossa ja kappelissa 18.9.-12. Itse kirkkoa meille ystävällisesti esitteli taidehistorioitsija Tiina Gröhn. Saimme kuulla muun muassa kirkon historian eri vaiheista, kuten esimerkiksi katolisesta ja Venäjän vallanaikaisesta ajasta.

Kirkkoon tutustumisen jälkeen suuntasimme vuonna 2009 valmistuneeseen kappeliin, josta meille puolestaan kertoi rakennuttajainsinööri Maija-Liisa Sahlbom. Hän selosti meille vanhan ja uuden kappelin historiaa ja uuden kappelin etuja. Tutustuimme kappelin tiloihin sekä sen hienoihin taideteoksiin. Kokonaisuus oli vaikuttava ja moderni.

Teksti: Ville Komulainen 11B, Sanna Kettunen 11D

Pyhän Laurin kappeli on moderni ja valmistunut vuonna 2009. Se on voittanut useita palkintoja. Kuva: Sanna Kettunen 11D

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s