Vieraita nousevan auringon maasta

Japanilaiset vieraat tallensivat lähes kaiken kameroillaan. Kuva: Heli Toivonen.

Japanilaiset vieraat tallensivat lähes kaiken kameroillaan. Kuva: Heli Toivonen.

Torstaina 25.10.12 meillä kävi vieraana 21 japanilaista opettajaa ja rehtoria, jotka olivat tutustumassa Suomen koulutusjärjestelmään. Vieraat aloittivat vierailunsa Turun seudulta ja vierailun neljäntenä päivänä he suuntasivat nokkansa kohti Vantaata. Tilussa heitä kiinnosti eniten oppituntien seuraaminen ja Japanissa lähes tuntemattomien, opiskelijoita osallistavien opetusmenetelmien käyttö. Vieraat viihtyivät koulussamme koko päivän tutustuen eri oppiaineiden oppitunteihin.

Rehtori Ari Ranki kertoi heille aamukahvin jälkeen Tilun toiminnasta, opiskelijoiden hyvinvoinnista ja yhteisöllisyydestä. Japanilaisissa vieraissa herätti suurta hilpeyttä rehtori Arin nuori ikä, asiasta kysyttiin vierailun aikana monta kertaa. Halusivatpa japanilaiset vieraamme ikuistaa tämän ihmeen lukuisiin kameroihinsa. Vieraamme olivat tyytyväisiä näkemäänsä ja kokemaansa, päivä sujui mukavasti ja sujuvasti puolin ja toisin.

Tällä viikolla Tilussa on uusia vieraita. Singaporelaiset ystävämme Innova Junior Collegesta ovat jälleen täällä. Vastavierailua kaukoitään suunnitellaan parhaillaan. Lisää singaporelaisten Tilu-päivistä on luvassa pian.

Teksti: Ari Ranki.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s