Teatteria!

Sonny Kylä-Liuhala (vas.) ja Teemu Tenkanen näyttelevät Antti Pentikäisen kirjoittamassa pienoisnäutelmässä Poikien välisestä ystävyydestä. Kuva on joululomalla pidetyistä harjoituksista. Kuva: Antti Pentikäinen.

Sonny Kylä-Liuhala (vas.) ja Teemu Tenkanen näyttelevät Antti Pentikäisen kirjoittamassa pienoisnäutelmässä Poikien välisestä ystävyydestä. Kuva on joululomalla pidetyistä harjoituksista. Kuva: Antti Pentikäinen.

Koululla ei ole ollut täysin autiota lomankaan aikana. Rehtoreiden, koulusihteereiden ja kouluisäntien lisäksi Tilussa on käyskennellyt joukko teatterintekijöitä. Tammikuussa on nimittäin luvassa kaksi hienoa esitystä, jotka ovat samalla opiskelijoiden teatteridiplomitöitä.

Työnimellä Poikien välisestä ystävyydestä on kahdelle hengelle kirjoitettu pienoisnäytelmä kaveruksista, joiden suhde on väljähtänyt. Pystyvätkö pojat paikkaamaan välinsä, vaikka lämmin ystävyys on jo muuttunut katkeraksi riidaksi? Esitys on Teemu Tenkasen ja Sonny Kylä-Liuhalan teatteridiplomityö. Laura Tanhua puolestaan esittää Petra Vainion kirjoittaman Identiteettimonologeja, jossa pohditaan identiteettiä muun muassa seksuaalisuuden ja musiikin näkökulmista.

Molempia teoksia esitetään perjantaina 18. tammikuuta 2013 klo 18 Tikkurilan lukion auditoriossa. Näytöksen kesto on noin tunti, ja esitysten välissä on lyhyt roudaustauko. Yleisökin pääsee halutessaan kanniskelemaan tuoleja.

Tarkoitus olisi myös järjestää päivänäytös, jossa Poikien välisestä ystävyydestä esitetään ainakin muutamille abiryhmille. Ja vaikka ei sattumalta opiskelijanäytökseen pääsisikään, niin molemmat teokset on joka tapauksessa mahdollista nähdä ilmaiseksi klo 18 alkavassa iltanäytöksessä.

Auditorioon rakenenttu uusi studionäyttämö mahdollistaa pienemmän ja intiimimmän ilmaisun. KAtsojapaikkoja on noin 60. Kuva: Antti Pentikäinen.

Auditorioon rakenenttu uusi studionäyttämö mahdollistaa pienemmän ja intiimimmän ilmaisun. Katsojapaikkoja on noin 60. Kuva: Antti Pentikäinen.

Diplomiesitysten suunnitteluvaiheessa kävi selväksi, että suuri auditoriomme ei ole paras mahdollinen esityspaikka pienille ja intiimeille esityksille. Siksi diplomiesityksiä varten auditorioon on rakennettu uusi studionäyttämö, jossa katsojat pääsevät aivan lähelle näyttelijöitä. Uudenlaisen teatteritilan valaisuun liittyviä ongelmia ovat olleet ratkomassa valovelhot Emma Kokkonen, Lauri Klemola ja Miika Nurmi.

Toivottavasti teatteridiplominäytöksistä tulee uusi hieno traditio. Kaikki siis paikalle kipin kapin!

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/486965561354368/

One response to “Teatteria!

  1. Päivitysilmoitus: Luokkakaverit muuttuvat näyttämöllä siskoiksi | Tiluttelua·

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s