Sankariainesta-elokuva on valmis

Sankariainesta - kolmen lukiolaisen tarina kertoo tilulaisten opiskelijoiden elämästä.Vasemmalta oikealle: Marlen Griffel, Pavel Savin ja Khadan Ahmed. Kuva: Lari Koponen.

Sankariainesta – kolmen lukiolaisen tarina kertoo tilulaisten opiskelijoiden elämästä.Vasemmalta oikealle: Marlen Griffel, Pavel Savin ja Khadan Ahmed. Kuva: Lari Koponen.

Maanantaina 14.1.2013 tilulaiset pääsevät näkemään juuri valmistuneen dokumenttielokuvan, jonka pääosissa on kolme Tikkurilan lukion opiskelijaa. Sankariainesta – kolmen lukiolaisen tarina käsittelee Pavel Savinin, Khadan Ahmedin ja Marlen Griffelin ajatuksia lukiosta, opiskelusta ja tulevaisuudesta.

Elokuvassa on kuvattu kolmikon arkea niin oppitunneilla kuin kavereiden seurassa. Haastatteluosuuksissa he paljastavat, millaista opiskelu lukiossa on ollut ja mihin he elämässään tähtäävät. Elokuva on tunnelmaltaan iloinen ja eteenpäin katsova. Eikä ihme, sillä pääosiin saatiin kolme mahtavaa tyyppiä! Marlen ja Khadan ovat nyt abeja, Pavel sai lakin syksyllä 2012.

Tekijätiimi toivoo, että Sankariainesta-elokuva saa mahdollisimman suuren yleisön. Siksi sitä esitetään Tilun auditoriossa, levitetään netissä ja lähetetään DVD-muodossa kouluille ympäri Suomea. Olisi hauskaa, jos leffa saisi tilulaisetkin pohtimaan omaa opiskeluaan ja tulevaisuudensuunnitelmiaan.

Elokuva on suunnattu erityisesti ysiluokkalaisille ja peruskoulujen opinnonohjaajille. Toivottavasti se saa jonkun tulevaisuudestaan epävarman innostumaan lukio-opinnoista! Vaikka elokuvan päähenkilöt eivät ole kantasuomalaisia, innostavat heiudän tarinansa varmasti kaikkia.

Sankariainesta on osa valtakunnallista Osallisena Suomessa -hanketta, jonka tarkoituksena on auttaa ja helpottaa maahanmuuttajataustaisten suomalaisten osallistumista yhteiskuntaan. Vantaalla Ossu-hankkeessa on keskitytty lukio-opiskelun edistämiseen. Suomessa on huomattu, että maahanmuuttajataustaisen nuoret menevät usein ammattikouluun, vaikka moni on kiinnostunut akateemisista aloista. Elokuvan lisäksi Vantaan Ossu-hankkeessa on kehitetty muun muassa Study Café -läksykerhoja ja reaaliaineiden tukikursseja.

Elokuvan on ohjannut ja kuvannut Jenni Kantis, tuottanut projektipäällikkö Hoda Shabrokh  – joka muuten kesästä 2011 lähtien viettänyt paljon aikaa myös Tilussa – ja käsikirjoittanut Antti Pentikäinen. On kuitenkin pakko sanoa, että ilman Tilun loistavia opiskelijoita elokuva tekemisestä ja suunnittelusta ei olisi tullut yhtään mitään. Elokuvan sanoma ja henki on tullut suoraan keskusteluista, joita tiimi kävi päähenkilöiden ja konien muiden opiskelijoiden kanssa kevässtä 2012 lähtien.

Kiitos kaikille leffan tekemiseen osallistuneille!

Katso elokuva Youtubessa: www.youtube.com/watch?v=i_mq5z0SNuI&

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s