A very important Persian!

Hoda Shabrokh on kehittänyt Tilussa muun muassa tiistaisia läksykerhoja ja reaalitaitokurssia. Lisäksi hän on tuottanut dokumenttielokuvan Sankariainesta - kolmen lukiolaisen tarina. Kuva: Antti Pentikäinen.

Hoda Shabrokh on kehittänyt Tilussa muun muassa tiistaisia läksykerhoja ja reaalitaitokurssia. Lisäksi hän on tuottanut dokumenttielokuvan Sankariainesta – kolmen lukiolaisen tarina. Kuva: Antti Pentikäinen.

Aika moni tilulainen on nähnyt Hoda Shabrokhin koulun käytävillä, ja jotkut ovat myös tutustuneet häneen läheisemmin. Hoda on työskennellyt Tikkurilan lukiossa syksystä 2011 lähtien Vantaan Osallisena Suomessa -lukiohankkeessa. Projektin tarkoituksena on edistää ja helpottaa maahanmuuttajataustaisten ja suomea toisena kielenä opiskelevien opintoja lukiossa.

Hoda on muiden hommiensa ohessa tuottanut Sankariainesta – kolmen lukiolaisen tarina -elokuvan. Dokumentissa kolme tilulaista kertoo, millaista lukiossa opiskeleminen on ollut ja millaisia odotuksia heillä oli peruskoulussa.

– Tuottaminen oli minulle aivan uusi kokemus. Tajusin elokuvaprojektin aikana, että siihen kuuluu todella paljon kiinnostavaa työtä kuten aikatauluttamista, DVD-kansien suunnittelua, käsikirjoittamista ja päähenkilöiden etsimistä, Hoda Shabrokh kertoo.

Hoda on koulutukseltaan luokanopettaja, mutta hän on työskennellyt erilaisissa hankkeissa muun Opetushallituksessa ja ulkoministeriössä. Vantaalla hän jatkaa Osallisena Suomessa -hankkeen tehtävissä kesään 2013 asti. Tilun lisäksi Hoda työskentelee tiiviisti Vantaan Sivistysvirastossa ja Lumon lukiossa.

– Koulutuksestani huolimatta olen vasta nyt tutustunut koulumaailmaan ja työskennellyt lähemmin opiskelijoiden kanssa. Täytyy sanoa, että opiskelijat ovat olleet todella mukavia ja motivoituneita, ja he ovat inspiroineet myös minua!

Ossu-pestin jälkeen Hoda saattaa hakeutua kouluun töihin, toisaalta myös ulkomailla työskentely kiinnostaisi.

– Katsotaan, minne tie vie, Hoda pohtii.

Hoda Shabrokh on kotoisin Oulusta, vaikka nimi viittaakin kauemmaksi. Hänen vanhempansa ovat Iranista. Tai kuten Hoda itse yleensä sanoo: Persiasta. Työskentely Vantaalla ja Tilussa on ollut hänelle positiivinen kokemus.

– Täällä on ollut mahtava tiimi – elokuvaa tekemässä ja muutenkin. Tilussa on ollut tosi ihanaa!