Atte ja Jarmo luotsaavat tutoreita

Atte Tahvanainen ja Jarmo Palola ovat uudet tutorohjaajat. Kuva: Dana Mikhlik.

Atte Tahvanainen ja Jarmo Palola ovat uudet tutorohjaajat. Kuva: Dana Mikhlik.

Abien ylioppilaskirjoitukset ovat loppusuoralla, kun taas muita opiskelijoita odottaa pänttääminen koeviikolle. Kiireestä huolimatta jokainen tilulainen on varmasti huomannut info-tv:stä kaksi hyvin tuttua naamaa. Ruudulla komeilevat koulumme uudet tutoropettajat Atte Tahvanainen ja Jarmo Palola.

Tahvanainen ja Palola miettivät perusteellisesti ennen kuin ryhtyivät tutoropettajiksi. Kumpikaan ei heti suostunut edellisten tutoropettajien esittämään ehdotukseen.

– Minulle ainakin tämä tuli aivan puun takaa. Oli hetken semmoinen olo, että mitä tarkoittaa olla tämä tutorohjaaja, Palola kuvailee tunnelmiaan.

Kuitenkin sekä Tahvanainen että Palola näkivät tutoroinnin valoisat puolet.

– Motiivina oli kummallakin se, että haluaa olla mukana koulun arjessa muutenkin kuin pelkästään oman aineen parissa, Tahvanainen kertoo.

Palola oli myös erityisesti kiinnostunut ohjaajana ja neuvonantajana toimimisesta.

Tahvanainen ja Palola kehittävät tutortoimintaa. Esimerkiksi tutorleiri siirtyy syksystä kevääsee, jotta uudet tutorit ryhmäytyisivät mahdollisimman nopeasti. Kuva: Dana Mikhlik.

Tahvanainen ja Palola kehittävät tutortoimintaa. Esimerkiksi tutorleiri siirtyy syksystä kevääsee, jotta uudet tutorit ryhmäytyisivät mahdollisimman nopeasti. Kuva: Dana Mikhlik.

Tuoreet tutoropettajat toivovat tuovansa uuttaa virtaa toimintaan, vaikka aloittavatkin puhtaalta pöydältä. He pyrkivät tekemään tutortoiminnasta omannäköistä.

– Tehdään jotain asioita hieman eri tavalla, Tahvanainen sanoo.

Palola ja Tahvanainen tulevat painottamaan erityisesti oppilaskunnan ja tutoreiden yhteistyötä sekä hyvän ryhmähengen luomista. Tästä syystä tutorleiri järjestetään poikkeuksellisesti jo keväällä syksyn sijasta. Näin tutorit saavat mahdollisuuden tutustua aikaisemmin toisiinsa.

Haku tutoriksi on jo käynnissä. Vapaamuotoisen hakemuksen saa lähettää joko Tahvanaiselle tai Palolalle. He eivät pure, mutta odottavat innokkaita ja motivoituneita hakijoita, jotka arvostavat yhteisöllisyyttä eivätkä pelkää ylittää mahdolliset vaikeudet.

Toivotamme Atte Tahvanaiselle ja Jarmo Palolle onnea ja menestystä tutortoimintaan!

 

Teksti: Dana Mikhlik

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s