Opiskelijakunnan hallitus etsii uusia jäseniä

Kaikki Tilun opiskelijat kuuluvat opiskelijakuntaan, mutta opiskelijakunnan hallitukseen pääsevät vain harvat ja valitut. Opkh:n puheenjohtaja Ronja Paajanen ja ohjaava opettaja Mila Griinari kertovat, miksi hallitukseen kannattaa hakea.

Opkh:n puheenjohtaja Ronja ja ohjaava opettaja Mila suunnittelevat tulevia seikkailuja. Kuva: Antti Pentikäinen.

Opkh:n puheenjohtaja Ronja ja ohjaava opettaja Mila suunnittelevat tulevia seikkailuja. Kuva: Antti Pentikäinen.

Nuorten osallisuudesta yhteiskunnan asioiden hoitamiseen puhutaan paljon. Väitetään, että nuorilla ei ole vaikuttamismahdollisuuksia ja kukaan ei edes muista kysyä heidän mielipidettään.

Suomalaisissa kouluissa – Tilu mukaan lukien – nuorten ääntä pyritään kuuntelemaan monella tavalla. Eri kouluissa toimitaan hieman eri tavoin, mutta esimerkiksi Tilussa opiskelijoita kuullaan muun muassa erilaisissa työryhmissä ja niin sanotussa ruokaryhmässä, joka koostuu opettajista ja opiskelijoista.

Opiskelijakunnan hallitus edustaa kaikkia opiskelijoita ja toimii heidän äänitorvenaan hallintoon päin. Tikkurilan lukion toimintaa suunnitteleva jory eli koulun johtoryhmä kokoontuu kahden viikon välein ja kutsuu tarvittaessa opkh:n hallituksen väkeä tapaamisiin.

– Olen käynyt muutamissa joryn kokouksissa, ja tunnelma niissä on ollut rento. Kokouksissa olen päässyt helposti puhumaan opiskelijoille tärkeistä asioista. Jory tuntuu myös olevan kiinnostunut opiskelijoiden asioista, sillä kysymyksiä tulee myös sieltä meille. Joryssa opettajien rooli on toisenlainen, joten he suhtautuvat avoimemmin opiskelijoihin, opkh:n puheenjohtaja Ronja kertoo.

Opkh pyrki vaikuttamaan ajankohtaisiin asioihin, kuten pian koululle saapuvien tablettien käyttöönottoon. Lisäksi hallitus on suunnittelemassa jokavuotisen Vaikuttaja-päivän uudistamista.

Opiskelijakunnan hallituksen toimintaa ohjaa Mila Griinari.

– Minusta on kiva olla ohjaavana opettajana, koska näin pääsen olemaan opiskelijoiden kanssa myös oppituntien ulkopuolella. Tuntuu, että silloin pääsee paremmin puhumaan niin kuin ihminen ihmiselle, Mila pohtii.

– Meidän omissakaan kokouksissa ei meno ole kovin jäykkää, molemmat nauravat.

Tilun opkh tekee yhteistyötä muiden vantaalaisten lukioiden ja koulujen kanssa. Hallitus on myös suunnittelemassa mahdollisia yhteisiä bileitä Martinlaakson lukion kanssa ja kurssivaihtoa Varian suuntaan.

Eka kuva_JPG

NÄIN HAET OPISKELIJAKUNNAN HALLITUKSEEN

Mikä ihmeen opkh?
Opiskelijakunnan hallituksen toimintaan kuuluu edunvalvontaa, edustamista, tapahtumien järjestämistä, projekteja muiden lukioiden kanssa ja paljon muuta hauskaa. Hallituksessa on eri hommia eri ihmisille, valinnanvaraa riittää. Kokoustamme kerran viikossa pitkällä välitunnilla, jonka lisäksi pidämme ainakin kerran jaksossa isomman kokouksen.

Kenen kannattaa hakea?
Päästäkseen hallitukseen ei tarvitse olla erityisen hyvä koulussa, innostua jokaisesta mahdollisuudesta vaikuttaa tai haluta raataa joka ilta. Sen sijaan toivomme, että olet motivoitunut ja kiinnostunut yleisestä kouluviihtyvyydestä. Hallituksen toiminta ajoittuu lähtökohtaisesti oppituntien ulkopuolelle, joten hakemusta on turha lähettää, jos haluaa vain olla pois opetuksesta.

Miten haen?
Lähetä Wilmassa lyhyt hakemus Mila Griinarille, opiskelijakunnan hallitusta ohjaavalle opettajalle. Kerro hakemuksessa itsestäsi, miksi haluat mukaan, ja mitä odotat opkh:n toiminnalta. Osa hakijoista kutsutaan haastatteluun.

Tule mukaan vaikuttamaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s