TV-sarjan kuvaukset piristivät koulupäivää

Putous on ollut yksi tämän vuosikymmenen suosituimmista tv-sarjoista Suomessa. Edellisten kausien tähtikaarti kävi Tilussa kuvaamassa uutta viihdesarja, joka kantaa nimeä Kingi.

Kati Vinnikainen pääsi samaan kuvaan näyttelijä Jussi Vatasen kanssa. ”Jussi on veikeä, aina virne naamalla ja hirveän söpö! Hän tekee ihanan roolin Napapiirin sankareissa, villapaita päällä Lapin miehenä ja murretta puhuen. Unelmamies!” Kuva: Antti Pentikäinen

Kati Vinnikainen pääsi samaan kuvaan näyttelijä Jussi Vatasen kanssa. ”Jussi on veikeä, aina virne naamalla ja hirveän söpö! Hän tekee ihanan roolin Napapiirin sankareissa, villapaita päällä Lapin miehenä ja murretta puhuen. Unelmamies!” Kuva: Antti Pentikäinen

Joulukuun ensimmäisen päivän maanantaina kuvausryhmä saapui Tiluun kuvaamaan jo aamulla. Päivän huippuhetki koettiin kuitenkin vasta pitkällä välitunnilla, kun Tilun opiskelijat pääsivät mukaan suureen joukkokohtaukseen pääovien eteen.

‒ Tunnelma oli aivan huikea, ja tilulaiset olivat vähintään yhtä innoissaan kuin Kingin näyttelijät. Kuvaukset kyllä piristivät pitkää koulupäivää, kertoo paikalla ollut Kati Vinnikainen.

Tilulaisia saapui kuvauksiin ainakin 300. Bongaa julkkis! Kuva: Antti Pentikäinen.

Tilulaisia saapui kuvauksiin ainakin 300. Bongaa julkkis! Kuva: Antti Pentikäinen.

Tekijät olivat toivoneet paikalle sataa opiskelijaa, mutta jonossa oli lopulta varovaisen arvion mukaan ainakin 300 tilulaista. Kuvausryhmän käytössä oli muun muassa pieni kuvauskopteri, jolla otettiin näyttäviä ilmakuvia. Parasta olivat kuitenkin paikalle saapuneet tähtinäyttelijät.

‒ Hauskinta kuvauksissa oli se, että näyttelijät olivat kanssamme ”jonottamassa”. He sulautuivat joukkoon todella hyvin, tai ainakin he, joilla ei ollut värikästä peruukkia. Esimerkiksi näyttelijä Jussi Vatanen pipo päässä ja huivi kaulassa meni ihan lukiolaisesta. Kun vihdoin tajusin asian, hän olikin metrin päässä minusta ja huusi kurkku suorana ”Kingi!”

Opo Anu Kinnunen ja rehtori Ari Ranki valvoivat kuvauksia. Kuva: Antti Pentikäinen.

Opo Anu Kinnunen ja rehtori Ari Ranki valvoivat kuvauksia. Kuva: Antti Pentikäinen.

Tikkurilan lukiossa on vuosien varrella kuvattu usein muun muassa tv-sarjoja ja kuvituskuvaa uutisiin. Tällä kertaa vierailun taustalta löytyy opinnonohjaaja Anu Kinnunen.

‒ Keväällä 2008 kirjailija ja käsikirjoittaja Miika Nousiainen kävi Tilussa pitämässä asiantuntijaluennon omasta ammatistaan. Tunnen hänet myös siksi, että olemme pyörineet samoilla hiekkalaatikoilla Kalliossa, Anu kertoo.

‒ Kingin käsikirjoittajana työskentelevä Miika soitti minulle yksi päivä ja kysäisi mahdollisuudesta tulla kuvaamaan Tiluun kohtausta, jossa tarvitaan runsaasti avustajia jonotuskohtaukseen. Asia sopi hyvin Arillekin, joten toivotimme ennakkoluulottomasti tervetulleeksi myös tämän seurueen.

Kuvauksissa käytettiin muun muassa hienoa kuvauskopteria ilmakuvien ottamiseen. Kuva: Antti Pentikäinen.

Kuvauksissa käytettiin muun muassa hienoa kuvauskopteria ilmakuvien ottamiseen. Kuva: Antti Pentikäinen.

Yhteistyö Miika Nousiaisen kanssa jatkuu tulevaisuudessakin, sillä hän lupautui oma-aloitteisesti kakkosten Työelämä ja asiantuntijuus -luentokokonaisuuteen vieraaksi.

‒ Tässä proggiksessa saimme tehdä yhteistyötä Suomen hauskimpien ihmisten kanssa. Toivotaan, että yhteistyön myötä saamme myös jonkun Kingin näyttelijästaran Tiluun kevätpuolella vieraaksi, Anu haaveilee.

Teksti: Antti Pentikäinen

Lue lisää sarjasta ja sen hahmoista: MTV:n Kingi-ohjelman kotisivu

Kuvausten lomassa tilulaiset pääsivät seuraamaan ammattimaisen kuvausryhmän toimintaa. Kuva: Antti Pentikäinen.

Kuvausten lomassa tilulaiset pääsivät seuraamaan ammattimaisen kuvausryhmän toimintaa. Kuva: Antti Pentikäinen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s