Taidetta IB:n tapaan

Tilun auditorioon aukesi maanantaina IB Visual Arts lopputyönäyttely jossa on esillä IB-abien taidetta. Näyttelyssä on oppilaiden luomuksia laidasta laitaan; on klassista maalausta, videotaidetta, valokuvausta ja ompelua. Melko varmasti jokaiselle löytyy jokin juttu mikä siellä voi kiinnostaa. Yksi taiteilijoista, IB-abi Rebecca Hopkins kirjoittaa näyttelystä.

Auditoriosta on katsomo siirretty pois, jotta teokset pääsevät hyvin esiin. Kuva: Antti Pentikäinen.

Auditoriosta on katsomo siirretty pois, jotta teokset pääsevät hyvin esiin. Kuva: Antti Pentikäinen.

Myös minulla itselläni on esillä teoksia tässä näyttelyssä. Näitä töitä on tehty viimeiset kolme vuotta lähinnä teen ja epätoivon voimin, mutta nyt niitä on kerääntynyt tarpeeksi, jotta ne voi näyttää maailmalle ja etenkin Tilulle!

Rebecca Hopkinsin teos. Kuva: Antti Pentikäinen.

Rebecca Hopkinsin teos. Kuva: Antti Pentikäinen.

Taidetta voi luoda myös arkisista esineistä. Kuva: Antti Pentikäinen.

Taidetta voi luoda myös arkisista esineistä. Kuva: Antti Pentikäinen.

Tiedän että ihmisten käsitys taiteesta voi olla hyvinkin erilainen kuin se käsitys mikä minulla on. IB:n Visual Arts tunneilla me opiskelemme muun muassa nykytaidetta, jonka takia minulla itselläni onkin esillä monenlaisia ei niin “klassisia” töitä. En osaa piirtää tai maalata, mutta pidän ompelemisesta ja kirjoituskoneella kirjoittamisesta, jonka takia käytinkin näitä tekniikoita oman taiteen luomiseen.

Taidetta teepusseista. Kuva: Antti Pentikäinen.

Taidetta teepusseista. Kuva: Antti Pentikäinen.

Vaikuttava teos houkuttelee tutkimaan vaatetta lähempää. Kuva: Antti Pentikäinen.

Vaikuttava teos houkuttelee tutkimaan vaatetta lähempää. Kuva: Antti Pentikäinen.

Yksi asia näyttää aina yllättävän ihmiset, kun he kysyvät IB-taiteesta. Nimittäin se, että meille korostetaan etenkin taiteen merkitystä, sitä syvempää viestiä, joka maalauksissamme ja muissa töissämme on. Joskus nämä merkitykset ovat erittäin selviä, ja välillä ne ovat niin piilossa, ettei niitä pysty edes työn tekijä selittämään. Katsojalle saattaa näyttää vain siltä että katosta roikkuu musta kirkko, jossa on jouluvaloja, mutta oikeasti työ on kommentti maailman ja myös uskonnon rappeutumisesta, ja siitä kuinka jokaisella “kolikolla” on kaksi puolta. Seinällä oleva lähinnä huvittava sarjakuva kommentoi rikkautta ja ahneutta, ja värikästä glitteriä täynnä olevat purnukat ovat oikeasti tarkoitettu paniikkikohtausten ja stressin lieventämiseen.

Tämä teos sijoittuu muodoltaan kuvanveiston ja installaation välimaastoon. Kuva: Antti Pentikäinen.

Tämä teos sijoittuu muodoltaan kuvanveiston ja installaation välimaastoon. Kuva: Antti Pentikäinen.

Topias Saaren teos kommentoi ironisesti muun muassa pitkäjänteistä työskentelyä. Kuva: Antti Pentikäinen.

Topias Saaren teos kommentoi ironisesti muun muassa pitkäjänteistä työskentelyä. Kuva: Antti Pentikäinen.

Kun menet katsomaan IB Visual Arts näyttelyä, pidä mieli avoimena ja nauti! Toivon, että käsityksesi taiteesta laajenee ja että voit kokea tämän näyttelyn inspiraationa jatkaa sitä, minkä kautta itse ilmaiset luovuuttasi.

Teksti: Rebecca Hopkins

Näyttely on avoinnaTikkurilan lukion auditoriossa torstaihin 9.4. asti koulun aukioloaikoina.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s