Vantaalainen opettaja kampanjoi koulutuksen puolesta

Jukka Mölsä on vantaalainen opettaja ja kunnanvaltuuston jäsen, joka on myös pyrkimässä eduskuntaan tulevissa Eduskuntavaaleissa. Kaksi Tilun YH-kurssilaista, jotka olivat aikaisemmin Mölsän opetuksessa Sotungin koulussa, tutki yhden ehdokkaan kampanjaa. Pääseekö eduskuntaan broilerireseptillä?

Opettaja Jukka Mölsä on ehdokkaana Uudellamaalla. Kuva: www.jukkamolsa.fi.

Opettaja Jukka Mölsän vaaliteemat liittyvät suurelta osalta koulutukseen. Kuva: http://www.jukkamolsa.fi.

Opettajat ja muut kunnan työntekijät ovat usein aktiivisia myös politiikassa. Edusnkunnassa ja kunnanvaltuustoissa on paljon opettajia, sairaanhoitajia ja sosiaalialan väkeä. Myös Jukka Mölsällä on ollut suuri määrä luottamustehtäviä, tässä muutama monien joukosta:

  • Vantaan kaupunginvaltuutettu (2012-) ja ympäristölautakunnan varapuheenjohtaja
  • Uudenmaanliiton maakuntavaltuuston jäsen
  • Vantaan Opettajien paikallisyhdistyksen (OAJ) puheenjohtaja (2008-)

Jukka Mölsä oli aikaisemmin myös opettajanamme Sotungin koulussa.

Hänen internetsivuiltaan löytyy laaja lista erilaisia teemoja ja aatteita, joita hän tukee. Näitä ovat muun muassa nollatoleranssi koulukiusaamisen suhteen, lasten ja nuorten tulevaisuuden turvaaminen sekä vanhuksista huolehtiminen.

Mölsän mielestä erittäin tärkeä aihe on se, että kaikille nuorille saataisiin peruskoulun jälkeen paikka lukiossa tai ammatillisessa koulutuksessa. Hän myös tukee maksutonta koulutusta. Internet-sivullaankin hän sanoo: ” Tasa-arvoinen maksuton koulutus on hyvinvoivan yhteiskunnan perusta”. Mielestämme nämä ovat hyviä lähtökohtia, jotka ilman muuta tulisi asettaa etusijalle.

Kuvassa Jukka Mölsä kokkaamassa täytettyä broileria ala Ruskeasanta. Kuva: www.jukkamolsa.fi.

Kuvassa Jukka Mölsä kokkaamassa täytettyä broileria ala Ruskeasanta. Kuva: http://www.jukkamolsa.fi.

Poliittisen sanoman lisäksi Mölsän sivuilta voi löytää myös muuta, hieman kevyempää sisältöä, kuten tonnikalapiiraan reseptin.

Teksti: Kristian Law ja Olli Lustig

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s