Tilu siirtyi Abitti-aikaan

Ylioppilaskokeet muuttuvat täysin sähköisiksi vuoteen 2019 mennessä. Tilussa testattiin viime viikolla aidoissa koetilanteissa uutta käyttöjärjestelmää, jota käytetään tulevaisuudessa myös ylppäreissä.

Helmi Abspoel oli ensimmäinen opettaja Tilussa, joka kokeili Abitti-järjestelmää sähköisessä kokeessa. Kuva: Helmi Abspoel.

Helmi Abspoel oli ensimmäinen opettaja Tilussa, joka kokeili Abitti-järjestelmää sähköisessä kokeessa. Kuva: Helmi Abspoel.

Suomalainen lukio on myllerrysten edessä. Syksyllä 2016 otetaan käyttöön uudet opetussuunnitelmat ja tuntijako. Samalla alkaa siirtyminen uuteen sähköiseen ylioppilaskoejärjestelmään. Tulevaisuudessa kokeet tehdään pääasiassa opiskelijoiden omilla tietokoneilla, jotka käynnistetään USB-muistitikulta uuteen Abitti-käyttöjärjestelmään. Ylioppilastutkintolautakunta on toivonut, että kaikki lukiot kokeilisivat aitoa koetilannetta yli kymmenen opiskelijan kokeessa. Tilussa ensimmäiset testit tehtiin viikolla 19.

Helmi Abspoel piti englannin kokeen yhdeksälle opiskelijalle ja Helena Kaksonen testasi kahden historian ryhmän osaamista. Molemmilla kursseilla oli yli 30 opiskelijaa. Testikokeita järjestetään eri aineissa lakkiaisviikon puoliväliin asti. Tällä hetkellä koulut harjoittelevat lähinnä uudenlaisia koejärjestelyjä, mutta itse koeohjelmistoa kehitetään ja parannellaan vielä pitkään.

Abitti-käyttöjärjestelmä, jota myös Digabi OS:ksi kutsutaan, on vielä ulkoasultaan ja tehtävätyypeiltään karu. Järjestelmää kuitenkin kehitetään kovalla vauhdilla syksyä 2016 varten. Kuva: Helmi Abspoel.

Abitti-käyttöjärjestelmä, jota myös Digabi OS:ksi kutsutaan, on vielä ulkoasultaan ja tehtävätyypeiltään karu. Järjestelmää kuitenkin kehitetään kovalla vauhdilla syksyä 2016 varten. Kuva: Helmi Abspoel.

Ensimmäiset kokemukset Abitti-kokeista olivat erittäin hyviä. Hankalinta ja aikaavievintä koetilanteessa oli sähköjohtojen virittäminen kaikille tietokoneille. Helena Kaksonen totesi myös, että kun lukiolainen istuu tietokoneen ääreen, hän automaattisesti käynnistää sen. Abitti-kokeessa kone pitää kuitenkin käynnistää erityiseltä muistitikulta. Opettajat saavat luultavasti tottua hokemaan lausetta: ”Älä laita konetta päälle!”

Teksti: Antti Pentikäinen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s