Tilu paremmaksi

Viestinnän ykköskurssilla opiskelijat tallensivat kännykkäkameroillaan ja tableteillaan asioita, jotka kaipaisivat korjaamista tai kehittämistä Tikkurilan lukiossa. Opiskelijat löysivät suuria ja pieniä epäkohtia. Kuka korjaisi ensimmäiset puutteet?

Viestinnän peruskurssilla on perinteisesti tehty jokin harjoitus, jossa opiskelijat pyrkivät vaikuttamaan johinkin epäkohtaan. Tehtävä suoritetaan joko kirjoittamalla tai valokuvaamalla. Tällä kertaa opiskelijat raportoivat muun muassa siisteydestä ja netin toimivuudesta.

Portaat

”Koulun parkkipaikalta kulkee polku alhaalla olevalle jalkakäytävälle. Siihen voisi tehdä jonkin sortin rappuset, sillä toisinaan reittiä on hankala käyttää sateen jälkeisen mutaisuuden takia.”
– Monica Grönlund

Sohva

”Sohva tms. pehmoinen istumarivistö portaikkoon. Se on kaikista hiljaisin paikka koko koulussa. Jos tämä toteutuu, sohvan viereen kannattaa laittaa roskis.”
– Monica Grönlund

Siisteys

”Siisteyteen voisi kiinnittää huomiota enemmän.”
– Neea Kontkanen ja Jaakko Luukkonen

Hidas netti

”Koulun netin pitäisi toimia paremmin ja vakaammin, koska nyt sen huono toimivuus vaikeuttaa koulun koneiden käyttöä.”
– Tatu Partanen, Tatu Tukiainen ja Lassi Liimatainen

Vandaalit2

Vandaalit1

”On erittäin vastenmielistä, että mm. Rompun välineistöä vandalisoidaan tällä tavoin! Jokaisen yhteisten ATK-tilojen käyttäjän tulisi omalta osaltaan huolehtia, että meitä opiskelijoita varten hankitut laitteet säilyisivät ehjinä mahdollisimman pitkään.”
– Nuutti Reen

Fatboy

”Tilun käytävillä on tyhjiä kohtia, joita voisi täyttää esimerkiksi Fatboy-säkkituoleilla. Näin luotaisiin lisää istumapaikkoja, rentoa tunnelmaa sekä lisättäisiin opiskelijoiden viihtyvyyttä.”
– Siiri Holopainen ja Nea Porkka

Penkkejä

”Tähänkin mahtuisi penkkejä.”
– Mira Tarkkanen ja Susanna Tiainen

Kahviautomaatti

”Sulje silmäsi. Tunne kuinka elämän raskaus painaa sieluasi. Elämä tuntuu toivottomalta kunnes yhtäkkiä haistat sen: tutun tuoksu, aromikkaan vivahteen lapsuusajoilta, isän työpaikalta: minttukahvi! Ei, se ei ole Tilun kahvila, vaan tulevaisuuden kahviautomaatti!”
– Beata Kotiranta, Mette Hämäläinen, Claudia Jyränoja ja Erika Miettinen

Saippua

”Tilu on valtava bakteeripesäke, sillä koulussamme on lähemmäs tuhat käsiparia. Tästä johtuen perushygieniasta huolehtiminen kouluaikana on tärkeää. Se ei kuitenkaan aina ole mahdollista, sillä saippua on usein loppu saippua-automaateista.”
– Beata Kotiranta, Mette Hämäläinen, Claudia Jyränoja ja Erika Miettinen

Ilmanlaatu

”Ilmanlaatu on heikko monissa paikoissa, erityisesti ruotsin käytävässä.”
– Tuukka Aro, Atte Raatikka ja Janne Rautakoski

Pyöräteline

”Miksi pyörätelineet antavat tukea vain täydelle renkaalle? Kun pyörää asettaa telineeseen, tuntuu kuin se saattaisi kaatua hetkenä minä hyvänsä ja aiheuttaa dominoefektin, jos pyöriä on vierekkäin. Jos teline antaisi tukea niinkuin monet muut telineet, pyörä pysyisi pystyssä, vaikka rengas tyhjenisi ja pyörän saisi asetettua paljon helpommin.”
– Jens Edward Flinck

Museomainen

”Sisustus koulussa on tylsä, harmaa ja museomainen. Tilu voisi olla sisustettu enemmän nuorten tyyliseksi.”
– Joonas Mäntylä, Elion Osmani ja Lorita Percuku

Kaikki ryhmät eivät kuitenkaan keksineet mitään valittamista Tilusta. Heidän mielestään lukiossa ei ole mitään vikaa. No, jos joku keksii vielä jotakin parannettavaa, tämän postauksen alle voi lisätä omia huomioita! 🙂

Ei vikaa

”Ei vikoja. Tilu on täydellinen.”
– Anni Lehtonen ja Tuuli Ristolainen

Teksti: Antti Pentikäinen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s