Tänään on juhlapäivä

Tikkurilan lukion opiskelijakunnan puheenjohtaja Melissa Roth otti yhteyttä ja kysyi, voisiko tasa-arvoisen avioliittolain voimaan tulemisen huomioida jotenkin. Päätimme yhdessä kirjoittaa siitä, mitä se merkitsee Suomen suurimmalle lukiolle.

tilu-sateenkaari-jpg

Vaikka sateenkaarta ei oikeasti näkynyt tänään Tilun yllä, saattoivat monet aistia tasa-arvon henkäyksen! Kuva: Antti Pentikäinen.

Kuten mediaa seuraavat kansalaiset tietävätkin, tänään Suomessa tuli voimaan tasa-arvoinen avioliittolaki. Se on juhlapäivä monta vuosikymmentä yhdessä olleille homopareille, trans-pareille, joiden avioliiton byrokratian vaatimukset ovat hajottaneet, sekä nuorille LGBT-ihmisille. Tietysti unohtamatta kaikkia tasa-arvon kannattajia.

Ihmisoikeuksia kyseenalaistetaan enemmän kuin pitkiin aikoihin – myös meillä Suomessa. Tilu on Suomen suurin lukio, ja meiltä löytyy sekä opiskelijoiden että opettajien joukosta monenlaisia ihmisiä. Tilussa jokaisen täytyy saada olla rauhassa juuri sellainen, kuin itsensä tuntee.

Me toivomme, että Tikkurilan lukio olisi turvallinen paikka, jossa me kaikki voimme kohdata erilaisuutta ja  samanlaisuutta – joskus kummallisuuttakin. Sanotaan moi ja juodaan vaikka kahvit yhdessä!

Maailmasta voi tulla parempi paikka, mutta meidän kaikkien täytyy ottaa siitä vastuu!

Teksti: Melissa Roth ja Antti Pentikäinen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s