Rap-pajassa määriteltiin vantaalaisuutta

Tällä viikolla kakkoskerroksen Living Labistä on kantautunut mahtavia riimejä. Asialla ovat olleet Tilun opiskelijat ja rap-artisti Rauhatäti. Katso myös video!

Miten rap-musiikki sopii lukioon? Erittäin hyvin! Musiikki on mahtava tapa tutkia maailmaa sekä ilmaista omia ajatuksia ja tunteita. Sitä paitsi: Itä-Vantaa on tosi striitti, joten tällä sykkii tiukka biitti…

No, vakavasti ottaen kyse on Yhdysvaltain Suomen-suurlähetystön Amerikka-kirjaston järjestämästä hankkeesta. Sen nimi on Arctic Dialogues: Building Cultural Bridges, ja se yhdistää suomalaiset ja alaskalaiset nuoret musiikin, tarinoiden ja tietysti myös Skypen välityksellä virtuaalisesti.

Porukka

Tilun räppärit yhteiskuvassa. Pajan ohjaaja Rauhatäti eli Hanna Yli-Tepsa on se, joka päästä kasvaa käsi. Kuva: Satu Kiiskinen.

Suomesta on mukana opiskelijoita Tilusta ja Ivalon lukiosta. Alaskalaiset tulevat Healyn ja Nenanan kaupungeista. Kahden arktisen maan nuoret jakavat ja vertailevat omia kokemuksiaan. Toivottavasti hankkeesta syntyy kontakteja eri alueiden opiskelijoiden kesken.

Pajan ohjaajana Tikkurilassa ja Ivalossa on Sodankylästä kotoisin oleva rap-artisti Rauhatäti, oikealta nimeltään Hanna Yli-Tepsa. Hän sai tilulaiset luomaan upeita riimejä vantaalaisuudesta. Videolla on  toisen pajapäivän treeneistä pieni näyte, jossa kuvaillaan elämänmenoa Tiksin hoodeilla. Kannattaa ehdottomasti kuunnella ja katsoa!

Pallo

Pajalaiset palloa heittämässä ja sanoja keksimässä. Kuva: Antti Pentikäinen.

Muutama mukana ollut opiskelija kertoi pajan jälkeen, että porukalla työskenteleminen ja sanoitusten luominen oli huippuhauskaa.

Tätä lisää – rap pakolliseksi aineeksi lukioon!

Teksti ja video: Antti Pentikäinen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s