Itsepäisyyttä ilmassa

Tikkurilan lukion uusi musikaali on nimeltään Itsepäisyyspäivä. Tilulaiset ja ulkopuoliset pääsevät katsomaan lopputulosta ensimmäisellä kouluviikolla joululoman jälkeen. Varatkaa siis kalentereistanne viikko 8.1.-12.1.2018!

Musikaali_juliste

Juliste vihjaa hieman musikaalin tapahtumapaikoista ja teemasta.

Itsepäisyyspäivä on musikaali, jonka ei koskaan pitänyt valmistua. Tekijäporukka oli jo oikeastaan päättänyt, että musikaalin syntyprosessi on liian raskas ja kuluttava. Viime keväänä syntyi kuitenkin idea pienoismusikaalista, jossa olisi vähemmän ihmisiä, vähemmän musiikkia, vähemmän lavasteita ja vähemmän stressiä. Varsinkin vähemmän stressiä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pentikäinen ohjaa, Jaan ja Noora keskittyvät.

No, moni asia ehti kääntyä nurin niskoin reilun puolen vuoden aikana, mutta nyt näyttää vahvasti siltä, että esitys saadaan valmiiksi tammikuun kahdeksannen päivän ensi-iltaan. Tekijät toivovat paljon katsojia yleisöön. Opiskelijat näkevät esityksen päivänäytöksissä klo 10.05 tai 13.35. Vanhemmat, ystävät ja muut kiinnostuneet taas saavat tulla iltanäytöksiin klo 19.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Erkki vetää bänditreenejä, Mauron Hanna taas harjoitti laulajia.

Tarina kertoo itävantaalaisen kerrostalon elämästä ja asukkaista . Tarinan päähenkilö on nimeltään Martta, ja sivuhahmoina nähdään hänen äitipuolensa Minna, paras kaverinsa Joona ja Joonan sisko Siru, joka saattaa olla maailman huonoin räppäri. Tärkeässä roolissa ovat myös meluavat, laulavat ja tanssivat naapurit.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Esitys tapahtuu auditoriossa, mutta mitä on tapahtunut katsomolle?

Tilun perinteiden mukaan show syntyy kokonaan koulussa opiskelijoiden ja opettajien yhteisenä ponnistuksena. Uusia aiheitakin on jo mielessä, mutta pitää miettiä tarkasti, mihin venymme.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jengi keskittyy: mistä meidän pitikään tulla lavalle?

Joka tapauksessa koko tekijäporukka toivottaa kaikki musiikin ja teatterin ystävät tervetulleiksi katsomaan Itsepäisyyspäivää, joka on samalla Suomen itsenäisyyden juhlavuoden viimeinen ponnistus, vaikka niukasti väärän vuoden puolelle osuukin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mikko – mies valopöydän takaa. No on siellä muitakin.

Lue lisää esityksestä ja lippujen varaamisesta musikaalin Facebook-tapahtumasivulta.

Tervetuloa teatteriin!

Tyyppejä!

Teksti Antti Pentikäinen, kuvat Jaan Rönkkö, Julius Kortesaari ja Antti Pentikäinen

Ihan kuin nämä kaksi riitelisivät.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s