Kiitos, ihana Ultra Bra!

Tikkurilan lukion opiskelijat saivat 150 lippua Ultra Bran sunnuntain keikalle. Kaksi koulun Häly-lehden toimittajaa oli mukana. Tunnelma oli mahtava!

Levee

Tilun opiskelijat näkivät konsertin läheltä.

Ultra Bra on suomalainen yhtye, joka perustettiin vuonna 1994 eli jo ennen kuin meidän lukiomme opiskelijat olivat syntyneet. Yhtye oli suosittu varsinkin silloin, kun omat vanhempamme olivat nuoria. Se ei tosin ole estänyt meitä kuulemasta ja nauttimasta heistä. Ultra Bra on ollut osana useamman meistä elämää vähintään koulun musiikintunneilla tai radioissa, vaikka Ultra Bra lopetti toimintansa jo vuonna 2001.

Edestä logo

Lavan takana olevaa screeniä oli käytetty taitavasti.

“Sinä lähdit pois, minä katselin parvekkeelta loittonevaa selkääsi.” Mutta nyt tulit kuitenkin takaisin. Ultra Bra palasi 16 vuoden jälkeen keikkalavoille 2017 kesällä ja talvella 15. joulukuuta sekä kahdelle lisäkeikalle 16. ja 17. päivä Hartwall Areenalle. Kaikki kolme keikkaa myytiin loppuun, mutta onneksi me tilulaiset saimme mahdollisuuden päästä seuraamaan heidän upeaa paluukeikkaansa.

Solisti

Solistit olivat hetkittäin aivan lähellä yleisöä.

Lippumme paikat sijaitsivat osittain näkörajoitteisilla paikoilla, mikä ehkä hieman harmitti. Tämän vuoksi ei päässyt näkemään bändin takana ollutta ja paljon kehuttua isoa näyttöruutua, jossa esitettiin muun muassa kuvia ja lyhyitä videoita. Toisaalta lavan takaa sivusta katsoessa oli vähän erilainen näkökulma bändin jäseniin ja yleisöön. Siitä näki parhaiten esimerkiksi yleisön valomeren ja heidät konfettisateessa.

Yleisö

Yleisö eli voimakkaasti mukana.

Tunnelma keikalla oli kaiken kaikkiaan huikea. Esitysten aikana huomasi kyllä, että Tikkurilan lukion opiskelijoilla ja opettajilla oli laulujen sanat sekä tanssiliikkeet hallussa. Musiikki yhdistää sukupolvia eikä tämäkään ollut poikkeus. Keikka jää varmasti joidenkin mieleen ikimuistoisena tapahtumana.

Valot

Takakatsomosta näkyivät kauniisti tuhannet Areenalla loistaneet kännykän valot.

Haluamme sanoa suuret kiitokset Ultra Bralle lipuista ja mahtavasta comeback-keikasta, jonne tilulaisille avautui mahdollisuus päästä. Kiitokset Live Nationille lippujen lahjoittamisesta kouluille, sekä kiitosta myös erityisesti Ultra Bran fonistille Linda Fredriksonille, jonka ansiosta juuri meidän koulumme oli lippuja saavien koulujen joukossa. Hanna Maurolle kiitokset lippujen jakelun organisoinnista Tilussa.  Kiitos myös kaikille osallisille!

Teksti: Nea Rapo ja Henna Jokela

Bändi

UB jammasi kuin heppa, hauki, haikara, pikku kissa ja siili.

Tilu ja UB

Tikkurilan lukion Ultra Bran tiet ovat kohdanneet aikaisemminkin. Vuonna 2009 teimme koulussa musikaalin, joka perustui UB:n musiikkiin. Teoksen nimi oli Sokeana hetkenä. Romanttinen musiikkikomedia kertoi kuudesta ystävyksestä, joiden suhteet menevät solmuun, kun joukosta kaksi ensin rakastuu ja sitten eroaa. Ultra Bran musiikki sopi loistavasti draaman seuraksi.

Edestä

Upea valoshow täytti koko Areenan.

Oli hauska huomata, että sunnuntai-illan konsertti alkoi samalla kappaleella kuin musikaalimmekin kahdeksan vuotta sitten: Tule pelaamaan meidän kanssa krokettia. Värikkäiden pallojen lisäksi Tilun auditorion lavalla nähtiin muun muassa sateinen lomapäivä Pärnussa, kummallisissa paikoissa seikkaileviä jäniksiä sekä eteisen kenkämerestä omia kenkiään etsivä nuori nainen.

Meillä tilulaisilla on siis syytä kiittää Ultra Brata moninkertaisesti. Kiitos musiikista!

Teksti: Antti Pentikäinen.

Kuvat: Nea Rapo, Henna Jokela ja Antti Pentikäinen