Kummilapsi Intiasta

Tikkurilan lukiolla on kummilapsi Intiasta. Haluaisitko tutustua Ajayhin?

Ajay

Ajay Manoj on Tilun kummilapsi. Kuva World Visionin kirjeestä.

Viime keväänä filosofian osastolla keksittiin loistava idea. Voisiko Tikkurilan lukiolla olla kummilapsi jonkin hyväntekeväisyysjärjestön kautta? Ja vastaus oli: miksikäs ei! Hanna Mauro otti yhteyttä World Vision -järjestöön ja alkoi hoitaa asiaa eteenpäin.

Suomen World Vision on osa maailman suurinta kummilapsijärjestöä, World Visionia. Se haluaa auttaa kaikkein heikoimmassa asemassa olevia lapsia ympäri maailmaa. Kummitoiminnan kautta on mahdollista saada aikaan todellisia muutoksia. Avustuksella autetaan kummilasta ja koko hänen yhteisöään.

Kirjoittaminen

IB-opiskelijat olivat alkusyksystä retkellä Luukissa, jossa he muun muassa kirjoittivat kirjeitä Ajaylle. Kuva: Dmitry Gaskelberg.

Tilun kummilapsen nimi on Ajay Manoj, ja hän asuu Intiassa Hoshangabadin alueella maan keskiosassa Madhya Pradeshin osavaltiossa. Nelivuotias poika puhuu äidinkielenään hindiä ja käy päiväkodissa. Harrastuksiin kuuluu muun muassa leluilla leikkiminen. Uskonnoltaan hän on hindu.

Alueen perheet saavat toimeentulonsa enimmäkseen pienviljelystä, mutta sadot ovat olleet huonoja. Lapsista yli puolet on aliravittuja ja lapsikuolleisuus on korkea. Moni lapsi ei ehdi oppia koulussa edes lukemaan, ja opinnot jäävät kesken jo nuorena. Koulun lopettaneet tytöt päätyivät usein naimisiin ja pojat lapsityöhön.

Kirje

Tässä yksi kirjeistä. Kuva: Dmitry Gaskelberg.

Millaisia muutoksia esimerkiksi tilulaisten lahjoittamilla rahoilla voi saada aikaan?

Suuria. World Visionin Hoshangabadin alueohjelma jatkuu vuoteen 2022 asti. Alueella vapaaehtoiset ohjaavat synnyttäjiä, rokottavat, kuntouttavat aliravittuja lapsia ja neuvovat perheitä parantamaan hygieniaa. Koulujen oloja kehitetään ja yhä useampi lapsi pääsee kouluun. Kerhoissa lapset pääsevät vaikuttamaan omiin asioihinsa. Perheiden toimeentuloa pyritään parantamaan viljelymenetelmiä kehittämällä.

Ryhmä rannalla

Luukin upea luonto inspiroi iibeeläisiä kirjoittamaan Ajaylle.

Meidän suomalaisten ja tilulaisten on siis mahdollista mullistaa Ajayn ja 1400 muun kummilapsen elämä. Ole osa muutosta, jonka haluaisit maailmassa nähdä. Pienikin lahjoitus auttaa!

Ota yhteyttä Hanna Mauroon, jos haluat osallistua Ajayn sekä hänen perheensä ja yhteisönsä auttamiseen.

Teksti: Antti Pentikäinen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s