Kulttuurimatkalla Pietarissa

VEB7-kurssilaiset kävivät marraskuussa jo perinteiseksi muodostuneella kulttuurimatkalla Pietarissa. Neljään tiiviiseen päivään sisältyi mm. yhteisiä museovierailuja, kaupunkisuunnistusta sekä kasapäin herkullista ruokaa.

pienoismalli1

Ison maan pienoismallikin on valtava!

Saavuimme Pietariin maanantai-iltapäivänä ja heitettyämme tavarat hotellille  menimme heti syömään herkullisia pelmenejä, jotka luonnollisesti tilasimme venäjäksi. Vatsat täynnä olimme valmiit suuntaamaan metrolla kaupungin toiselle puolelle ensimmäiseen kohteeseen, Grand Maket Rossijaan, joka on todella valtavan kokoinen koko Venäjän pienoismalli.

pienoismalli2

Grand Maket Rossijan upea pienoismalli.

Seuraavana aamuna heräsimme pirteinä ja hyvin nukkuneina Nevsky Central hotellin mukavista sängyistä.  Lähdimme aikaisin tutustumaan Jänissaarella sijaitsevaan Pietari-Paavalin linnoitukseen, jossa osa porukasta kävi myös tutkimassa kaupungin muinaisia kidutusmenetelmiä. Emme suosittele kyseistä museota kovin herkkähermoisille.

Kävimme tiistaina myös Leningradin piirityksen muistomerkillä kertaamassa toisen maailmansodan tai venäläisittäin Suuren isänmaallisen sodan tapahtumia. Illalla kävimme vielä koko porukalla syömässä matkamme ainoan länsimaisen aterian Pietariin hiljaittain avatussa Hard Rock Cafessa.

jänis

Yksi Jänissaaren lukuisista jäniksistä.

Keskiviikon aloitimme kaupunkisuunnistuksella, jonka aikana kävimme mm. Nevski prospektin varrella olevassa tunnetussa Jelisejevin herkkukaupassa. Sieltä löytyy paljon itse tehtyjä makeisia esimerkiksi sienisuklaata 🙂

herkku1

Jelisejevin herkkuja.

sienisuklaa

Maistaisitko sienisuklaata?

Jelisejevin viereisen rakennuksen kulmalla on vanha radio, jonka luokse monet ihmiset kokoontuivat maailmansotien aikaan kuuntelemaan mitä sotarintamalla tapahtui. Pietarissa on muutenkin paljon muistomerkkejä sodissa kaatuneille ja ikituli palaa useassa paikassa.

radio

Tärkeä media sodan aikana.

tuli

Pietarissa törmää jatkuvasti muistoihin sodasta.

Keskiviikkona kävimme kaupunkisuunistuksen jälkeen Pietarin nykytaiteen museossa Erartassa.

penkki

Penkki Erartan pihalta: Uhraukset vaativat taidetta!

taidekissa

Taidehistoriaa kissojen silmin.

Siellä oli mielenkiintoisia maalauksia ja museo oli todella iso. Hauskinta oli se, että siellä tuli vastaan internetissä pyörinyt video lihavasta kissasta taitoluistelijan parina. Olimme luulleet, että teos on meemi, mutta (nyky)taideteoksen taakse paljastui Svetlana Petrova. Linkki videoon löytyy tästä. Lisää nykytaidetta löytyi paikallisesta supermarketista: kuivaa kalaa sipsihyllyllä. Ja Pietarista löytyy myös Prisma, waude!

sipsit

Wut?

prisma

Prisma valloitaa maailman. Tai ainakin Venäjän.

Yhteisten vierailukohteidemme päätteeksi kävimme Loft Project Etagin katolla katselemassa maisemia. Loft Project Etagi on kokonaisuudessaan kahviloilla, ravintoloilla ja vaatekaupoilla täytetty kerrostalo, jonka kuudennesta kerroksesta avautuvat kattoterassin hienot näkymät kaupunkiin. Terassi on varustettu näköalojen lisäksi istumapaikoilla ja siellä voikin viettää aikaa varsinkin kesäisin.

loft

Loft Projectin katolta avautuvat upeat näkymät.

Suosittelemme kaikille hyppäämistä Allegro-junan kyytiin, sillä  pääsee Pietariin kolmessa tunnissa Tikkurilasta. Pietarista löytyy vaikka mitä ja kaupunki on paljon paljon upeampi kuin mitä moni suomalainen ajattelee.

Teksti ja kuvat: Emmi Anttila, Ada Hallikainen, Saku Huikko, Janna Koljonen, Stella Normak, Lauri Olkkonen ja Liisa Partonen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s