Kahvila on taas on auki!

Lukuvuosi alkoi ankeissa merkeissä, kun Tikkurilan lukion kahvila ei avautunutkaan koulun alkaessa. Koulussa liikkui hurjia huhuja kahvilan sulkeutumisen syistä, eikä tietoa ollut helppo saada. Nyt kahvila on onneksi auki, ja monen aamut on pelastettu. Journalismin peruskurssilaiset reagoivat avautumiseen kirjallisesti.

Kahvila3

Harmaa luukku on onneksi noussut ja kahvila on taas auki. Kuva: Antti Pentikäinen.

Kahvila on lähellä Katjan sydäntä

Haastattelimme kahvilassa pitkään työskennellyttä Katjaa.

Mikä oli ensireaktiosi, kun palasit töihin ja kuulit, että kahvila on suljettu? Tiesitkö milloin se avataan?

– Ennen kesälomaa sain kuulla, että kahvila ei aukea syksyllä. Kesä meni murehtien Tilu Caféen puolesta sekä miettien syksyn työkuvioita. Mietin, jopa työpaikan vaihtoa sillä kahvila on ollut vuodesta 2003 aina lähellä sydäntäni, kertoo kahvilatyöntekijä Katja.

Onko kahvila muuttunut tauon aikana? Onko esimerkiksi kahvilan valikoima vaihtunut?

– Kyllä on. Karkit, limsat ja jäätelöt ovat jääneet pois valikoimasta, Katja sanoo.

Katjan mukaan tästä lähtien kahvila keskittyy välipalamyyntiin, mutta suositut päivän pullat pysyvät valikoimassa. Makeanhimon saa siis edelleen tyydytettyä.

Mikä on kahvilan myydyin tuote?

– Kinkku tai kalkkunaciabatta, väittäisin jopa että kinkku on myydympi, Katja nauraa.

Teksti: Inka ja Loviisa

Kahvila 1

Kahvila palvelee kouluaamuina 8.15-10-15. Iltapäivisin aukioloajat vaihtelevat: ma-ke 13.15-15.15 ja to 13.15-15. Perjantaisin kahvila on iltapäivän kiinni. Kuva: Antti Pentikäinen.

Café Tilu oikea arjen sankari

Uusi lukuvuosi starttasi 9.8.2019, mutta alku ei ollut aurinkoinen Tikkurilan lukion opiskelijoille. Syy oli helppo löytää: Café Tilu ei ollut avannut luukkuaan.

Café Tilu tuo valoa muuten synkkään arkeen, se auttaa koko koulun väkeä jaksamaan vielä seuraavat pitkät tunnit.

Jos kahvila ei olisi auennut tänä lukuvuonna, se olisi vaikuttanut muuhunkin kuin Vantin lompakkoon. Sadat opiskelijat eivät olisi aloittaneet päiväänsä herkullisella puurolla tai kupilla kuumaa kahvia. Ei tuntien välissä saisi pikkupurtavaa tai päivän pullaa. Talvesta tulisi kylmä, pitkä ja levoton. Tikkurilan lukion väki ei suostunut tällaiseen.

Valitus täytti koulun. Huudot, kuten ”Mul on nälkä”, ”Kaipaan mun Red Bullia” ja ”En jaksa ilman kahvia” kaikuivat käytävillä. Mutta kaikki ei kaikunut kuuroille korville.

Maanantaina 2.9.2019, Café Tilun luukku aukesi ja ruokalan täytti kahvilan hehku. Opiskelijat ja henkilökunta riemuitsivat, opettajat tekivät kärrynpyöriä. Pelastus saapui ciabattan muodossa, eikä yksikään henkilö jäänyt nälkäiseksi.

Teksti: Laura

Kahvila1

Tutut leivät ovat edelleen valikoimassa. Kuva: Antti Pentikäinen.

Hei, mikä fiilis?

Tilun kahvila on taas auki ja opiskelijat ovat innoissaan. Monet vanhat suosikit ovat taas saatavilla, mutta tarjolla on myös uutuuksia. Kysyimme Tilun opiskelijoiden suosikkeja.

Mikä on fiilis, kun kahvila on taas auki?

– Ihan yees, kun kauppareissu jää nyt käymättä.

– No totta kai on hyvä, kun saan taas aamukahvin koulusta.

– Emmätiiä, on se kai ihan ok.

– Jono oli jo aamulla 100 metria pitkä.

Mikä on suosikkituotteesi?

– Aamupuuro!

– Sämpylät.

– No sanoisin että limut, mutta kun niitä ei ole enää.

– Kahvi ja aamupuuro.

Mitä voisi muuttaa?

– Lisää aamupuuroa.

– Lisää hedelmiä tai vaikka salaattia, jotain freesiä, kun ei jaksa syödä sitä sämpylä koko ajan.

– Eikös me saatu ennen jäätelöä?

– No limut tottakai takaisin.

Jättäkää omat suosikkinne kommentteihin!

Teksti: Karmen

 

Minne katosivat herkut?

Viimeisimmän tiedon mukaan Tikkurilan lukiossa on noussut suuri kohu kahvilan avajaisista. Huhun mukaan entisen rehtorin Ari Rankin vierailu viime viikolla avasi kahvilan ovet ja toi ruokaa oppilaiden elämään. Oppilaat ovat toivoneet kahvilan avaamista jo monia viikkoja, ja opettajat ovat taistelleet naama hiessä tätä hetkeä varten.

Kahvilassa ei kuitenkaan enää myydä herkkuja, ja siksi uusi vastarintaliike ”Arin henki” on noussut varjoista. Vastarintaliike vaatii herkkujen palauttamista, jotta rauha säilyisi. Kahvilan onneksi liike koki massiiviset tappiot viime keväänä heidän johtajansa poistuessaan keskuudestamme. Myös ykkösiä on jo liittynyt vastarintaliikkeeseen, minkä takia viranomaiset ovat valppaana ja valmiina torjumaan vääjäämättömän hyökkäyksen.

Teksti: Eeli

Blogistin huomautus: Tämän jutun lähteinä on käytetty muun muassa Jodelia.

Kahvila4

Café Tilun tarjonta on terveellistä. Päivän pulla on silti edelleen valikoimissa. Onneksi. Kuva: Antti Pentikäinen.

Ei mitään negatiivista

Tikkurilan lukion kahvila avattiin viimein. Opiskelijat ottivat kahvilan erittäin hyvin vastaan. Olihan sitä jo odotettu. Aamulla kouluun saapuessani, ei kahvilaa voinut olla huomaamatta. Se on merkittävä osa Tilua ja tuo kodikkaan tunnelman koulumme aulaan. Lähes jokaisella vastaantulevalla oppilaalla oli kädessään kahvi, pulla tai leipä. Ei ollut vaikeaa päätellä bisneksen lähteneen hyvin käyntiin.

Kahvilasta ei voi sanoa mitään negatiivista, jo pelkkä ulkoasu näyttää houkuttelevalta. Ihanaa tuoksua ei sovi unohtaa. Tuotteet ovat laadukkaita ja haluttuja, eivätkä hinnatkaan ole liian korkealla.

Uskon, että kahvila tulee jatkossakin pelastamaan monien aamuja.

Teksti: Kesia

 

Arvostelu: Tilu Cafén kinkku-juustociabatta kestää vertailun

Leipä on esteettisesti näyttävä. Koin leivän olevan koostumukseltaan yllättävän rapea. Sen täytteiden maut tukevat toisiaan, ja luovat yhdessä loistavan kokonaisuuden. Hintakaan ei ollut päätä huimaava, sillä kyseinen leipä oli varsin edullinen, vain 2,5 euroa. Voisin jopa sanoa, että leipä oli kaiken kaikkiaan täysin positiivinen kokemus.

Teksti: Valtteri

Kahvila5

Karkit, limut ja jäätelöt poistuivat valikoimista, mutta välipalatuotteiden myynti on entistä monipuolisempaa. Kuva: Antti Pentikäinen.

Kahvila on tunneasia

Pitkän odottelun jälkeen saamme taas nauttia Tilu Cafen herkuista. Onneksi ei mennyt jouluun asti.

– Tänään maanantaiaamuna tultuani kouluun huomasin kahvilan olevan auki. Tuli heti turvallinen ja mukava olo. Ei näillä 8.30-aamuina kerkeä syömään kotona muuten kuin hyvällä tuurilla yhden kuivan korpun kiireessä junassa, kertoo Tilussa opiskeleva Mona.

Kahvilan avautuminen vaikuttaa monen tilulaisen päivärytmiin.

– Nyt kun kahvila on auki, voin nukkua 10 minuuttia pidempään ja jättää aamukahvin juomisen ensimmäiselle tunnille. Myös iltapäivät sujuvat paremmin, kun on mahdollisuus ostaa välipalaa, jotta pysyisi hereillä, Mona pohtii.

Kahvilan sulkeutuminen alkusyksystä herätti monissa voimakkaita tunnereaktioita.

– Olin myös pitkään suuresti loukkaantunut siitä, että Lumolla oli kahvila auki ihan normaalisti, mutta meillä ei, kommentoi Mona.

Teksti: Mona

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s