Tervetuloa Koronaklubiin!

Tunnusta pois: sinulla on ikävä koulua, opiskelijoita, oppitunteja, opettajia ja kaikkia mahtavia juttuja, joita koulupäivän aikana kuulee! Nyt on uusi tapa jakaa päivän hauskimmat ja koskettavimmat tarinat. Lähde mukaan!

Hannan kissa

Hanna Mauron kissa tekee juuri niin kuin moni tilulainenkin haluaisi tehdä, nimittäin paeta läksyvuorta ja pahaa maailmaa vällyjen alle. Kuva: Hanna Mauro.

Tilussa oli paiskittu etätöitä vasta muutama päivä, kun aloin jo kaivata ihmiskontakteja. Normaalisti työpäivän aikana kuulee paljon opiskelijoiden ja opettajien jännittäviä tarinoita ja hauskoja juttuja, mutta etätyössä sain lähinnä työhön ja oppimiseen liittyviä viestejä Wilmassa ja muilla alustoilla. Tärkeää joo – mutta samalla hemmetin tylsää!

Jossain Twitterin syövereissä törmäsin tuttuun kirjan nimeen: Decamerone. Kyse on italialaisen Giovanni Boccaccion 1300-luvulla kirjoittamasta tarinakokoelmasta. Siinä seitsemän naista ja kolme miestä pakenee Firenzen vilinästä maaseudulle Fiesoleen. Viedäkseen ajatukset pois Italiassa riehuvasta mustasta surmasta kymmenikkö alkaa kertoa toisilleen tarinoita. Sadan tarina kokoelma on yksi kirjallisuuden klassikoista, ja sitä pidetään modernin novellitaiteen esiäitinä.

Olen lukenut kirjan luultavasti 34 vuotta sitten, joten muistikuvat olivat aika hataria, mutta nimen näkeminen sai minut ajattelemaan: jos keskiaikana kulkutauteja pelkäävät ihmiset viihdyttivät toisiaan tarinoita kertomalla, niin emmekö me voisi tehdä samoin? Netin avulla tarinoiden ja kokemusten jakaminen on helppoa, ja jokaisella on myös erinomainen viestintäväline, jonka avulla tarinoita on helppoja tuottaa, jakaa ja katsoa. Puhelin siis.

Myös liikunnanopettaja Satu ja musaopet Hanna ja Erkki olivat pohtineen samanlaisia juttuja: olisiko mahdollista jotenkin jakaa opiskelijoiden musiikkia, liikuntavideoita ja muuta kiinnostavaa? Ja siitä se ajatus sitten lähti. Aluksi työnimenä oli Ruttoklubi, mutta se muuttui matkan varrella Koronaklubiksi. Välineeksi valikoitui koulun blogi, sillä se mahdollistaa monenlaisen materiaalin jakamisen. Myös somekanavia voidaan hyödyntää.

Opiskelijoille ja opettajille lähetettiin tieto uudesta mediasta tiistaina, ja ensimmäiset tarjoukset kolahtivat postilaatikkooni alle puolessa tunnissa. Tarkoitus on julkaista opiskelijoiden ja opettajien tuotoksia koko etätyön ajan esimerkiksi pari kertaa viikossa, mutta tahti riippuu tilulaisista – mitä enemmän lähetätte valokuvia, tekstejä, videoita ja muuta materiaalia, sitä useammin voimme julkaista. Ohjeet löytyvät Wilmasta otsikolla Tilun Koronaklubi aloittaa!

Voit siis tulla nauttimaan muiden jutuista, mutta rohkaisen kaikkia myös lähettämään omia tarinoita. Koronaklubi on nyt virallisesti auki – tervetuloa!

Teksti: Antti Pentikäinen

P.S. Kissan tekemiset paljastuvat, kun Hanna Mauro tekeekin töitä kotona. Kiitokset ekasta Tilun julkaisemasta kissavideosta Hannalle!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s