Miksi kannattaa opiskella valinnaisia kieliä?

Kielitaidosta on iloa ja hyötyä! Uusi ykkönen, Tikkurilan lukiossa on paljon kielikursseja, joista voit valita. Löydät itsellesi sopivan kielen tutustumalla alla olevaan videoon, tekstiin ja kuviin.

Kiinnostaisiko alkaa opiskella jotain uutta kieltä, tai jatkaa jo ylä- tai alakoulussa alkamaasi valinnaiskieltä, mutta et ole varma, riittääkö aika ja riittävätkö taidot lukiossa?

Tikkurilan lukiossa on laaja kielivalikoima, josta valita itselle mieluisin ja kiinnostavin kieli tai miksei useampikin. Se onkin ollut monelle yksi syy tulla Tiluun.

Voit aloittaa meillä aivan uuden kielen eli ns. B3-kielen; valittavana ovat espanja, italia, latina, ranska, saksa ja venäjä. Tai sitten voit jatkaa jo peruskoulussa aloittamaasi kieltä joko keskipitkänä (B2) tai pitkänä (A2) oppimääränä. Valittavana ovat ranska ja saksa.

Kannattaakin rohkeasti jatkaa näitä kieliä juuri keskipitkänä tai pitkänä oppimääränä, eikä vaihtaa liian helposti lyhyeen oppimäärään. Näin erotut positiivisesti muista hakiessasi tulevaisuudessa töitä. Ja jos se ei otakaan sujuakseen, voit sen aina vaihtaa lyhyempään oppimäärään.

Eiffel väri

Kymmenen pistettä sille, joka tunnistaa tämän nähtävyyden! No ei vaineskaan, sehän on tietysti Paraisten Riemukaari, helppo! Tämän saattaa joka tapauksessa päästä näkemään, jos opiskelee Tilussa ranskaa.

Opiskelijoiden kokemuksia

Millaista kielten opiskelu lukiossa sitten on? Tässä opiskelijoiden mietteitä sekä syitä siihen, miksi he ovat valinneet kieliä.

”Aloin lukea kahta uutta lyhyttä kieltä lukiossa, kun kiinnostuin näiden maiden kulttuureista ja erityisesti musiikista. Usean kielen opiskeleminen on hauskaa ja rentoa, mutta myös hyödyllistä tulevaisuutta ajatellen.”

”Lukiossa kielten opiskelu on ollut tosi kivaa. Meidän ryhmä on ollut alusta saakka pieni, joten opettaja oppii varmasti tuntemaan opiskelijat hyvin ja apua saa aina, kun sitä tarvitsee.”

”Kielitaidosta on ollut paljon iloa, kun olen ymmärtänyt vieraskielisiä keskustelunpätkiä, termejä, tekstejä ja meemejä. Lyhyen kielen opiskelu on ollut kivaa ja hauskaa, varsinkin kun on huomannut, että on oikeasti edistynyt ja oppinut jotain.”

”Yläasteella aloittamani kielen jatkaminen lukiossa tuntui minusta luontevalta, enkä ole katunut sitä. Kielten opiskeluun tykästyy helposti ja itse ainakin olen  ollut tosi tyytyväinen valintaani, koska mitä enemmän kieltä oppii, sitä palkitsevampi fiilis siitä tulee.”

Lähde reissuun!

Koulumme tarjoaa myös mahdollisuuden osallistua koulun kansainväliseen toimintaan kuten kieli- ja kulttuurimatkoihin esimerkiksi Roomaan, Pietariin ja Jekaterinburgiin, Berliiniin, Pariisiin ja Normandiaan. Osallistuessasi matkoihin pääset testaamaan kielitaitoasi paikan päällä paikallisten ihmisten kanssa.

Luxembourg väri

Tilun Ranskan-matkaajat poseeraavat Luxembourgin puistossa.

Helmikuisen vaihtoviikon (5-12.2.2020) ohjelmassa oli mm Jarmon taidetuokio, suomen kielen oppitunti, tervetulojuhla, jossa hieno akrobatiaesitys sekä saunontaa ja makkaran grillausta Kuusijärvellä. Ranskalaiset ehtivät myös Tallinnaan ja Porvooseen.

Kuten aiempinakin vuosina, mieleenpainuvinta taisi olla suomalainen sauna. Viikko oli erittäin onnistunut ja vahvisti entisestään koulumme suomalas-ranskalaista yhteistyötä. Toivottavasti pääsisimme vielä vastavierailulle Normandiaan!

Nähdään siis syksyllä kielten tunneilla!

Teksti: Luise von Bagh ja Marjaana Salonen

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )