Linjakasta opiskelua

Tikkurilan lukiossa on lukuisia linjoja, joilla voit keskittyä sinua kiinnostavaan aihepiiriin. Lue tästä jutusta viestinnän, musiikin ja liikunnan linjojen esittelyt.

Tilun linjojen ideana on tarjota mahdollisuus syventyä johonkin aiheeseen kunnolla. Linjoilla saa samanhenkisiä kavereita, ja samalla opiskelija pääsee kokeilemaan uusia asioita. Linjojen opiskelijat valitsevat saman määrän kursseja kuin muutkin opiskelijat, eikä linjalla opiskelu korvaa esimerkiksi laji- tai soitinvalmennusta.

Musiikkilinja

Musiikkilinjalaiset osallistuvat usein Tilun eri musiikkiesitysten tekemiseen. Opettajat Erkki Ylimäki ja Hanna Mauro kertovat lisää.

 

Liiikuntalinja

Liikuntalinjalaiset pääsevät kokeilemaan monenlaisia urheilumuotoja. Opettaja Satu Paarvala kertoo lisää.

 

Viestintä

Viestintälinja on tarkoitettu kaikille viestinnästä, mediasta ja elokuvasta kiinnostuneille. Ennakolta ei tarvitse olla paljon kokemusta, kiinnostus alaan riittää! Viestinnän ja elokuvan kurssit ovat avoimia kaikille opiskelijoille, ei pelkästään linjalaisille. Elokuva ja viestintä sopivat myös keventämään opinto-ohjelmaa.

Viestintätaidoista on iloa ja hyötyä kaikessa opiskelussa, ja myös työelämässä tarvitaan viestintäosaamista. Olemme myös viestien ja median ympäröiminä omassa arjessamme. Viestinnän kursseilla saa uusia näkökulmia tuttuihin ilmiöihin.

Tilun viestintäkurssit on jaettu polkuihin. Voit halutettasi valita useita kursseja valitsemaltasi polulta ja syventyä yhteen asiaan. Joillekin taas sopii eri tyyppisten kurssien ja teemojen kokeilu. Silloin kannattaa valita kursseja useilta eri poluilta.

Peruskursseilla opitaan perustaitoja ja käsitellään alan ilmiöitä laajasti. Voit opiskella mm. peruskurssilla, oppia mediapsykologiaa tai tutkia populaarikulttuurin ilmiöitä.

Mediapolulla taas tuotetaan ja tutkitaan mediaa, käsitellään journalismia, julkaistaan juttuja koulun lehdessä, blogissa ja muissa somekanavissa. Tämä sopii viestinnän ammatteihin tähtääville.

Graafisella polulla tuotetaan ja tutkitaan erilaisia kuvia. Alaan kuuluun mm. digitaalinen kuvaus, kuvankäsittely ja graafinen suunnittelu. Nämä kurssit sopivat hyvin visuaalisesta alasta kiinnostuneille. Graafisen polun kurssit saavat tukea myös kuvataiteen kursseista. Kuvataiteen lukiodiplomi on myös harkitsemisen arvoinen asia.

Teatteri-ilmaisun polulla kehitetään omia ilmaisutaitoja, tutustutaan teatterin keinoihin ja tehdään pieniä esityksiä. Osa lähtee mukaan musikaaliin tai muihin suurempiin esityksiin. Näitä kursseja tarvitaan, jos haluaa suosittaa teatterin lukiodiplomin.

Elokuvakurssit ovat Tilun erikoisuus: tarjolla on peräti 11 kurssia. Elokuvakursseilla voit syventyä elokuvatietouteen, tehdä itse leffoja, animoida, katsoa klassikkoja, lähteä leirikouluun ja hyödyntää elävän kuvan ymmärrystä mm. historian ja äidinkielen opiskelussa. Elokuva on itsenäinen oppiaine, mutta se liittyy kiinteästi muihin viestinnän kursseihin.

Media lukiodiplomi kannattaa suorittaa vistintälinjan lopuksi abivuonna.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s