Kirjakauppa kenkälaatikossa hurmaa

Etäopetuksen aikana kolmos- ja nelosjaksoissa opiskelijat työskentelivät kodeissaan. Joillekin itsenäinen opiskelu sopi, mutta joidenkin oli vaikea keskittyä koulun ulkopuolella. Esittelemme yhden etäkurssin aikana syntyneen työn, jonka tekemisessä ei aikaa tai vaivaa ole säästetty.

Sofian kenkälaatikkoon mahdutetussa kirjakaupassa on häkellyttävän aitoja yksityskohtia. Kuva Sofia Sirén.

Toisen vuosikurssin opiskelija Sofia Sirén kävi nelosjaksossa KU2-kurssin. Yksi kuvataideopettaja Jarmo Palolan antamista tehtävistä oli rakentaa jokin tila kenkälaatikkoon. Sofia tarttui työhön täydellä tarmolla.

– Aliarvioin pahasti työhön kuluvan ajan, ja muutaman viikon työ venyikin koko kurssin mittaiseksi urakaksi, jonka vuoksi laiminlöin useiden muiden kurssien hommat.

Kyseessä on kirjakauppa eräästä Sofian kirjoitusprojektista. Aiemmin se oli ollut ollut elävänä hänen mielessään, mutta nyt se sai ihan oikean muodon.

– Pääasiassa on pienoismalli tehty pahvista, liimasta ja maalista, mutta lisäksi siihen on käytetty ainakin puutikkuja, paperia ja kartonkia, Sofia kertoo.

Jopa pienoismallikauppojen takahuoneisiin kertyy kaikenlaista rojua. Kuva Sofia Sirén.

Työläimmät hommat olivat lattialaattojen maalaaminen, leikkaaminen ja liimaaminen sekä pikkuruisten kirjojen tekeminen. Niitä on projektissa peräti 300 kappaletta!

– Valot eivät ole pienoismallin omat vaan kotipihalta haetut pihavalot, jotka sitten ruuvimeisselillä tökkäsin pahvikaton läpi, taiteilija nauraa.

Teksti Antti Pentikäinen
Kuvat Sofia Sirén

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s