Tulevaisuuden tilulainen – rohkea vastuunkantaja

Lukioissa on valmisteltu viimeisen kahden vuoden ajan uutta opetussuunnitelmaa, joka astuu syksyllä voimaan. Tilussakin jokaisessa aineryhmässä on milloin etänä ja milloin lähitapaamisissa kirjoitettu entisiä kursseja uusiksi Opetushallituksen ja Vantaan kaupungin kuntakohtaisten tekstien pohjalta. Ensi vuoden ykkösten opinnot koostuvat moduuleista, jotka muodostavat opintojaksoja. Jaksot puolestaan voivat koostua usean eri oppiaineen moduuleista, joita yhdistää sama aihe.

Opetussuunnnitelmaan sisältyy laaja-alaisia tavoitteita. Klikkaa kuva auki.

Tilussa onkin tarjolla monenlaisia oppiaineita yhdistäviä opintojaksoja: opiskelija voi muun muassa perehtyä ihmisoikeuksiin psykologian, historian ja kirjallisuuden kautta, pohtia taiteen merkitystä maailmassa, osallistua monia taiteenaloja yhdistävään musikaaliin. Suunnitelmissa on myös hyvinvointiin ja kestävään kehitykseen liittyviä kokonaisuuksia.

Opetussunnitelmista todetaan usein: “Kukapa niitä lukisi?” Paitsi että opettajat lukevat tarkasti oman oppiaineensa opintojaksojen tavoitteita ja sisältöjä, mahdollisimman monen soisi kurkistavan, millaisia arvoja ja toimintakulttuuria me tilulaiset edustamme.  “Kouluyhteisö tukee – opiskelijan kykyä osallistua  rakentavaan dialogiin ja käyttää luovuuttaan oman elämän ja yhteisön elämän ongelmanratkaisussa”, lupaa Tilun ops.

Lisäksi opsin yleisestä osasta käy ilmi, että olemme liikkuvia, lukevia ja sivistyneitä muun muassa elokuvakulttuurin suhteen. Vähään emme tyydy arvoissammekaan: ”Toiminta-ajatuksen keskeiset teemat, kunnioitus ja arvostus, luovat lukioomme kulttuuria, jossa jokainen voi olla avoimesti rohkea sekä oppii kantamaan vastuuta arvostavan yhteisöllisyyden rakentumisesta.”

Teksti Satu Kiiskinen
Kuva Opetushallitus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s