Uusi naapuri

Valkoisenlähteentiellä aivan Tilun naapurissa on ollut koko lukuvuoden ajan toimintaa. Lukiomme viereen on ilmestynyt aivan uusi rakennus. On spekuloitu sen tarkoitusta: Onko rakennus lisäosa Jokiniemen peruskouluun? Vai saako Tilu kauan kaivattua lisätilaa? Hälyn toimitus selvitti vastauksen!

Talo on kaikkien odotusten vastaisesti uusi päiväkoti. Kyllä ‒ kolmikerroksinen päiväkoti. Mitä ihmettä! Uudisrakennus on laajennus Jokiniemen koulun tiloissa toimivalle Tiedonjyvän päiväkodille.

Tältä näyttää Tilun puoleinen julkisivu.

Päiväkodin fasadi, eli julkisivu, kuten sisätilatkin, edustavat ”Jokiniemen kampusalueen” uniikkia modernismia, sillä kohteen ovat suunnitelleet samat arkkitehdit, jotka suunnittelivat aikanaan Tikkurilan lukion ja Jokiniemen peruskoulun. Tai näin ainakin huhu kertoo.

Rakennuksessa on kauniita yksityiskohtia.

Rakennus on tavanomaisesti ulkoapäin suurelta osin sekoitus suuria lasi-ikkunoita ja modernin valkoista kivipintaa. Fasadin rikkovat harmaasta puujäljitelmästä tehdyt pinnat. Sisällä seinät ovat valkoisia ja lasia löytyy paljon. Värimaailma on neutraali. Kalusteissa on paljon vaaleaa puupintaa. Koivu onkin monen suomalaisen makuun. Rakennus on määrä ottaa käyttöön elokuuhun mennessä.

Päiväkodin kaksikerroksinen jumppasali.

Tämä päiväkoti edustaa suurta muutosta alueellamme, sillä kortteliin kehitetty ”Jokiniemen kampus” on valmistumassa. Kampuksesta on tulossa jatkuvan oppimisen keskus.

On nimittäin suunniteltu, että lukiotamme vastapäätä Valkoisenlähteentien toiselle puolelle rakennettaisiin hallituksen ”jatkuvan oppimisen” toimipiste, jossa yhdistettäisiin kaksi toisen asteen oppilaitosta (ammattikoulu Varia ja Tikkurilan lukio) ja kolmas aste (Laurea-ammattikorkeakoulu).

Kolmannen kerroksen käytävä,

Luultavasti siis jatkossakin törmäämme alueella rakennustyömaihin, ja tulevaisuuden tilulaisten ovet tulevat olemaan avarampia kuin koskaan!

Teksti Ville Sekki
Kuvat Meryem Arslantas

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s