Lukujuhla jatkuu

Viime viikon lukuviikko sujui hyvin, ja moni tilulainen löysi kiinnostavaa uutta luettavaa. Seuraavat vinkit on kerätty seitsemältä opiskelijalta syksyn aikana.

Roope
Mari Jungstedt: Neljäs uhri

Neljäs uhri kuuluu Mari Jungstedtin Gotlanti-kirjasarjaan. Kirjan päähenkilöt ovat Anders Knutas, toimittaja Pia ja Terese. Tapahtumat sijoittuvat Gotlantiin ja osin Tukholmaan. Sain kirjasta kuvan, että oli valoisa tunnelma, melkein kuin aurinkoinen kesäsää. Kirja kertoo Gotlannissa tapahtuneesta pankkiryöstöstä poliisin, toimittajien ja ryöstäjien näkökulmasta.

Mielenkiintoisin kohta teoksessa on se, kun Knutas ja avustaja Karin lähtevät ryöstäjien takaa-ajoon hautajaisissa. Se oli paras, koska se oli täynnä toimintaa ja vaarallisia tilanteita.

Suosittelen kirjaa ihmisille, jotka ovat kiinnostuneita jännittävistä tarinoista ja minun ikäisilleni koululaisille. KIrjassa ei ollut vaikeita sanoja ja se oli helppoa luettavaa, joten vähemmän kokenutkin lukija voisi lukea teoksen.

Paavo
Ilkka Remes: Itäveri

Kirjan päähenkilö on Juho Nortamo ja miljöönä toimii pääosin Moskova, Helsinki ja Karjalan alue. Maailma on aika synkkä, koska Venäjä ja Amerikka ovat sodan partaalla Vuoristo-Karabahin sodan takia.

Teoksen alussa Juho Nortamo kuulee, että hänet on adoptoitu. Selviää, että hänen isänsä on venäläinen multimiljardööri, jolla ei ole ihan puhtaat jauhot pussissa. Venäjällä sattuu ja tapahtuu kaikenlaista.

Lempikohtani kirjassa on varmasti se, kun Juho saa selville isästään asioita, joita ei olisi välttämättä halunnut kuulla. Se oli huikea kohtaus, koska siinä tapahtui niin suuri juonenkäänne, ja kirja lähti rullaamaan eri suuntaan.

Suosittelen kirjaa kaikille yli 12-vuotiaille, jotka pitävät hurjasta trilleristä, jossa on paljon hyviä juonenkäänteitä. Kirjassa on ajoittain rajua tekstiä ja asioita, jotka eivät sovi ihan nuorille.

Selma ja Karla
Juno Dawson: Meat Market

Sisältövaroitus: syömishäiriöt ja kehonkuva ongelmat, seksuaalinen häirintä, auktoriteetin vallankäyttö

Juno Dawsonin Meat Market on pysähdyttävä kertomus mallimaailman raakuudesta. Tarina kerrotaan päähenkilö Janan näkökulmasta, jonka malliagentti värvää malliksi. Janan mukana lukija pääsee näkemään mallimaailman rumat ja kauniit puolet.

Jana on nuori ja helposti samaistuttava muille nuorille. Jana aikuistuu kirjan aikana. Muita kirjan henkilöitä ovat Janan poikaystävä Ferly, paras kaveri Sabah sekä Janan perhe.

Kirja imaisee lukijan mukaan välittömästi ja vie tämän matkalle suurkaupunkien hälinään. Kirjaa on vaikeaa laskea käsistään kun siihen on kerran tarttunut.

Kirja on onnistunut kuvaus mallimaailman paineista ja siitä kuinka mallit ovat valmiita maksamaan kovan hinnan menestyksestä.

Emma
Jenni Hendriks ja Ted Caplan: Tosi raskas reissu

Elsa
Laura Lähteenmäki: Iskelmiä

Pihla
Robert Swindells: Lärvit

Kaikissa kirjoissa päähenkilöt ovat suunnilleen lukioikäisiä.

Tosi raskas reissu -kirjassa maailmankuva oli hyvin realistinen, ei mitenkään erityisen synkkä tai valoisa.

Iskelmä-teoksessa maailmaa kuvattiin aluksi hyvin romanttisesti ja valoisasti. Myöhemmin todellisuus kuitenkin iskee ja myös maailmankuva muuttuu synkemmäksi.

Lärvit-kirjassa maailmaa kuvattiin ihanaksi ja värikkääksi silloin, kun päähenkilöt olivat nauttineet alkoholia, mutta taas synkäksi ja toivottomaksi silloin, kun he olivat selvinpäin. Tässä korostuu se, millaiselta maailma voi näyttää alkoholistin silmin.

Kirjat olivat helppolukuisia ja mukaansa tempaavia. Kaikkien lukukokemus oli positiivinen.

Emma: Suosittelisin Tosi raskasta reissua nuorille, kevyeksi ajanvietteeksi. Kirja veti mukaansa ja oli jännittävä, eikä kirja missään kohtaa käynyt tylsäksi.

Elsa: Suosittelen Iskelmiä-kirjaa erityisesti nuorille, sillä uskon, että tosi monen on helppo samaistua kirjan päähenkilöön.

Pihla: Lärvit sopisi hyvin sellaiselle lukijalle, joka ei ole lukenut paljoa kirjoja aikaisemmin, koska se oli hyvin helppolukuinen. Suosittelisin kirjaa erityisesti nuorille, sillä aihe on hyvin ajankohtainen monelle.

Kuvat: kustantajat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s