Äidin äänikirjat

Lukuviikon kunniaksi saimme kirjavinkkejä myös erään opiskelijan äidiltä. Suurkiitos! Nämä teokset kannattaa etsiä käsiinsä.

Eleanor Catton
The Luminaries (suom. Valontuojat)

TÄMÄ LÄHES 800-SIVUINEN romaani soveltuu erinomaisesti kuunneltavaksi äänikirjana. Tarina sijoittuu 1800-luvun puolivälin Uuteen-Seelantin, mutta kirjassa hypitään myös eri aikatasoilla. Uudessa-Seelannissa eletään kullankaivuun aikaa jolloin monet lähtivät sinne etsimään menestystä ja rikkautta. Niin myös kirjan päähenkilö Walter Moody.

Moody saapuu pieneen kaupunkiin keskelle merkillisiä tapahtumia ja pääseekin pian seuraamaan dekkarimaisen tapahtumaketjun läpikäyntiä eri henkilöhahmojen näkökulmasta. Henkilöhahmoja kirjassa riittääkin ja niistä on vaikea pysyä aluksi perillä, mutta ahkeran kuuntelun palkintona kirja tarjoaa erinomaisen kerronnan lisäksi mielenkiintoisen ja jännittävän kokemuksen tuon ajan asenteista, yhteiskuntaluokista, sekä siitä mihin vaurauden tavoittelu voi johtaa.

Kirja on aluksi raskassoutuinen, mutta kärsivällinen kuuntelija palkitaan upealla tarinalla. Kirjan voi kuunnella mm. Audiblen kautta.

Mia Kankimäki
Naiset joita ajattelen öisin

SYKSYN PIMEISIIN ILTOIHIN ja sateisiin sopii erinomaisesti Mia Kankimäen kokoelma eri vuosisatojen rohkeiden seikkailijanaisten elämistä. Kirjaa varten on tehty pitkäjänteistä tutkimustyötä, ja välillä onkin hämmentävää, miten paljon dokumentaatiota jopa 1800-luvulla seikkailleilta matkailijoilta onkaan jäänyt.

Kirja on jaettu lyhyehköihin osiin, joissa jokaisessa kerrotaan  historiasta valitusta naismatkailijasta ja joista jokaisen matkailun vaiheet käydään mukaansatempaavasti läpi. Kirjaa voikin suositella kuunneltavaksi illalla, luvut ovat juuri sopivan pituisia kuunneltavaksi kertomus kerrallaan. Kirja inspiroi kuulijaa ja lukija onnistuu tuomaan tarinaan seikkailuhenkisyyttä, välillä voi tuntua kuin olisi itse jokin päähenkilöistä.

Kirja on kuunneltavissa useissa äänikirjapalveluissa, mm. BookBeatissa.

Äänikirjan kuunteleminen onnistuu vaikka kotiaskareiden lomassa.

Gail Honeyman
Eleanorille kuuluu ihan hyvää

KIRJAN PÄÄHENKILÖ ELÄÄ rutiininomaista elämää Skotlannin Glasgowssa. Tämä monitasoinen tarina alkaa varsin humoristisesti, ja luulin hetken kuuntelevani komediaa. Pian komedia muuttui kuitenkin hämmennykseksi, kun ymmärsin Eleanorin elävän täysin yksinäisetä elämää ja olevan lisäksi muiden pilkan kohteena. Eleanor tarkastelee elämää lähes lapsenomaisesti ja hyvin mustavalkoisesti, eikä hän ymmärrä olevansa jollain tavalla erilainen kuin muut.

Kirjassa on paljon huumoria, mutta se pureutuu samalla sekä yhteiskuntamme asenteisiin ja käytösmalleihin, sekä siihen mitä pidämmekään normaalina. Alin taso kirjassa on Eleanorin koskettava oma tarina, joka avautuu kuuntelijalle sana sanalta enemmän.

Tämä kirja on viihdyttävä ja hyvin kirjoitettu, mutta se saa kuuntelijan samalla miettimään sekä havainnoimaan ympäristöä eri näkökulmista. Kirja on kuunneltavissa useissa äänikirjapalveluissa, mm. BookBeatissa.

Teksti:Tiina Hannula
Kuvat: Alex Wright

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s