Jani Toivola puhui erilaisuuden puolesta

Jani Toivola hurmasi Tilun kakkoset. Kuva Tui Pham.

Jani Toivola hurmasi Tilun kakkoset. Kuva Tui Pham.

Tilun blogi on ollut kiireiden takia hetken tauolla, mutta nyt rytisee taas. Tänään julkaisemme Pinja Eskolan kirjoituksen kansanedustaja Jani Toivolan luennosta kakkosille TET-päivän yhteydessä.

Tilulaisilla oli hiukan erilaisempi päivä keskiviikkona 17.4., sillä ykkösillä oli Earth Day ja kakkosilla TET-päivä. Aamulla me kakkoset saimme kuitenkin nauttia julkkisvieraasta, kun näyttelijänä, juontajana ja nyttemmin kansanedustajanakin kunnostautunut Jani Toivola kävi puhumassa erilaisuudesta.

Toivola on joutunut elämänsä aikana kohtaamaan ennakkoluuloja mm. ihonvärinsä takia ja ehkä juuri se oli syy, miksi hän pitää erilaisuutta ja sen puolesta puhumista hyvänä ja tärkeänä asiana. Hän korosti puhuessaan, että meissä jokaisessa on jotakin uniikkia, jota pitää vaalia, ja että meidän täytyy korostaa niitä asioita, joita pidämme tärkeinä, olla valmiita puhumaan niiden puolesta ja puolustamaan niitä, vaikka se tuntuisikin vaikealta.

Jani Toivola oli karismaattinen ja taitava puhuja. Hän piti koko luennon ilman muistiinpanoja tai PowerPoint-esitystä. Kuva: tui Pham.

Jani Toivola oli karismaattinen ja taitava puhuja. Hän piti koko luennon ilman muistiinpanoja tai PowerPoint-esitystä. Kuva: Tui Pham.

Jani kertoi avoimesti tarinoita elämästään ja kohtaamisistaan erilaisten ihmisten kanssa, sekä siitä, miten nämä kohtaamiset ovat vaikuttaneet jokainen tavallaan hänen kasvuunsa ihmisenä.

Aluksi kun menin auditorioon, mietin, kuinka joku pystyy puhumaan tunnin ilman minkäänlaista tukimateriaalia ja vielä niin, että salillinen lukiolaisia jaksaa pysyä kiinnostuneena.

Jani Toivola tunnetaan muun muassa kansanedustajana, näyttelijänä, juontajana ja yrittäjänä. Kuva: tui Pham.

Jani Toivola tunnetaan muun muassa kansanedustajana, näyttelijänä, juontajana ja yrittäjänä. Kuva: tui Pham.

Jani onnistui tehtävässä loistavasti. Hän näytti olevan luonteva, vaikka sanoikin olevansa kamala jännittäjä uusissa tilanteissa. Ennen kaikkea Jani valoi meihin, tai ainakin minuun, toivoa ja uskoa siihen, että meillä jokaisella on oikeus olla juuri sellainen, mitä olemme ja siitä huolimatta saavuttaa unelmamme, kunhan emme luovuta.

Ollaan kaikki rohkeasti juuri sellaisia, kuin olemme!

Teksti: Pinja Eskola

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s