Hälyläiset valokuvakoulussa

Hälyn kuvauskoulun satoa: Yläkulma eristää kohteen hauskasti, kasvot tulevat vaaleina esiin kauniisti. Onnistunut muotokuva. Yläreunan tuolinjalat hieman häiritsevät.

Hälyn kuvauskoulun satoa 1: Yläkulma eristää kohteen hauskasti, kasvot tulevat vaaleina esiin kauniisti. Onnistunut muotokuva. Yläreunan tuolinjalat hieman häiritsevät.

Huhtikuinen maanantai-iltapäivä. Oppitunnit loppuivat vihdoinkin, mutta joukko innokkaita opiskelijoita jäi Metropolis-luokkaan. Juuri sinne kerääntyivät kaikki oppimishaluiset Hälyn tekijät. Luvassa oli monituntista valokuvauskoulutusta, jossa toimitus sai valaistusta erityisesti valokuvauksen tekniikkaan ja muotokuvaukseen.

Aivan aluksi hälyläiset saivat nauttia Antti Pentikäisen tekemästä diaesityksestä, joka oli kaikin puolin kattava. Keltanokat oppivat muun muassa valoherkkyydestä sekä valotusajasta. Mentori P. painotti myös kuvien tarkkuutta, esimerkiksi kuvattavan silmien on oltava ehdottomasti tarkat.

Hälyn kuvauskoulun satoa 2: Humoristinen kuva, joka sopisi kuvituskuvaksi esimerkiksi lukemista käsittelevään juttuun. Hallittu värimaailma. Kasvot saavat lisävaloa kirjan kautta heijastuvasta valosta.

Hälyn kuvauskoulun satoa 2: Humoristinen kuva, joka sopisi kuvituskuvaksi esimerkiksi lukemista käsittelevään juttuun. Hallittu värimaailma. Kasvot saavat lisävaloa kirjan kautta heijastuvasta valosta.

Teoriatuokion jälkeen hälyläiset testasivat taitonsa käytännössä. Moni oli tuonut oman kameransa, mutta osa pääsi harjoittelemaan myös Hälyn omalla digijärkkärillä.

Ympäri koulua saattoi törmätä touhuaviin opiskelijoihin, jotka käyttivät mielikuvitustaan saadakseen mahdollisimman monipuolisia kuvia.  He istuivat, makasivat tai esittivät lukevansa kirjaa. Jokainen hälyläinen toimii vuorotellen sekä mallina että valokuvaajana.

Aktiivisen puuhaamisen jälkeen valikoitiin parhaiten onnistuneet kuvat. Sen jälkeen alkoi raaka kritiikki. Yhdessä arvioitiin kuvien laatua, ideaa sekä toteutumistapaa. Lopputulos yllätti kaikkia — hälyläiset osaavat kuvata!

Hälyn kuvauskoulun satoa 3: Henkilökuvia tarvitaan esimerkiksi haastatteluissa, mutta sellaisen ottaminen onkin yllättävän vaikeaa. Tässä on onnistuttu saamaan kaksi ihmistä luontevasti samaan kuvaan. Lämminsävyiset kasvot erottuvat kauniisti neutraalista taustasta.

Hälyn kuvauskoulun satoa 3: Henkilökuvia tarvitaan esimerkiksi haastatteluissa, mutta sellaisen ottaminen onkin yllättävän vaikeaa. Tässä on onnistuttu saamaan kaksi ihmistä luontevasti samaan kuvaan. Lämminsävyiset kasvot erottuvat kauniisti neutraalista taustasta.

Positiivinen palaute tuki nuorten valokuvaajien itseluottamusta. Jatkossa hälyäiset tarttuvat yhä varmemmin kameraan ja lähtevät reippaasti kuvaamaan.

Hälyn kuvauskoulun satoa 4: Vitsikkäässä kuvassa on osattu pelkistää: kaikki turha on karsittu pois. Muutama väri, selkeän symmetrinen sommittelu ja nokkela idea tekevät kuvasta onnistuneen.

Hälyn kuvauskoulun satoa 4: Vitsikkäässä kuvassa on osattu pelkistää: kaikki turha on karsittu pois. Muutama väri, selkeän symmetrinen sommittelu ja nokkela idea tekevät kuvasta onnistuneen.

Ilta ei suinkaan loppunut siihen. Opiskelijoiden ahkeruus palkittiin leffalla auditoriossa.

Teksti Dana Mikhlik

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s