Syksyn ensimmäiset valkolakit

Uusi rehtori kertasi puhettaan auditorion lämpiössä ennen juhlan alkua. Hyvin meni! Kuva Antti Pentikäinen.

Uusi rehtori Ari Ranki kertasi puhettaan auditorion lämpiössä ennen juhlan alkua. Hyvin meni! Kuva Antti Pentikäinen.

Koulua käydään lukiolain mukaan 190 päivää vuodessa. Onneksi siihen osuu myös juhlia, jotka muistuttavat opiskelun merkityksestä. Ei tämä siis ole pelkkää puurtamista, vaan joskus voi vetää ykköset päälle ja juhlia! Tikkurilan lukion IB-linjan lakkiaisia vietettiin perjantaina 30.8.2013, jolloin 30 opiskelijaa painoi päähänsä valkolakin.

IB-lakkiaiset ovat yksi vuoden kolmesta valmistujaisjuhlasta. Ne järjestetään aina elo-syyskuun vaihteessa.  Keväällä lukuvuoden lopussa järjestetään Tikkurilan Valtti Areenalla megaseremonia, jossa ylioppilaita tulee sadoittain! Syyslukukaudella juhlitaan hillitymmin koulun omassa auditoriossa. Syksyn kansalliset ylioppilaat saavat lakkinsa itsenäisyyspäivän tienoilla, ja IB-linjan ylioppilaat lakitetaan elo-syyskuun vaihteessa.

Rehtori Ari Ranki johdatti IB10-opiskelijat auditorioon juhlallisessa kulkueessa. Kuva: Antti Pentikäinen.

Rehtori johdatti IB10-opiskelijat auditorioon juhlallisessa kulkueessa. Kuva: Antti Pentikäinen.

Syksyn molemmat seremoniat ovat tunnelmallisia ja intiimejä. Keväällä juhlan kesto ja ylioppilaiden päättymättömältä tuntuva virta uuvuttavat sitkeimmänkin katsojan, mutta syksyllä jokainen saa runsaasti huomiota ja kahdet aplodit!

Tilun IB-linja ei ole mikä tahansa kansainvälinen opinto-ohjelma. Taakse jäävät monet suomalaiset huippukoulut. Tiluun pääsystä kannattaa siis taistella!

Matkalla maailmalle

Tapasimme kaksi tuoretta IB-ylioppilasta, Laura Kolehmaisen ja Lauri Klemolan. Molemmat olivat onnellisia koulu-urakan päättymisestä, mutta kumpikin jäi kaipaamaan luokkatovereita ja ha ryhmän hyvää henkeä.

Laura Kolehmainen ja Lauri Klemola suunnittelevat korkeakouluopintoa ensi syksyksi. Kuva: Antti Pentikäinen.

Silti Laura ja Lauri katsovat jo vakaasti tulevaisuuteen. Laura on tämän jutun ilmestyessä saapunut  Santiago de Chileen.

– Sieltä alkaa Etelä-Amerikan seikkailu, johon sisältyy sohvasurffausta, päämäärätöntä kuljeskelua, itsensä etsimistä, purjehtimista Karibianmerellä ja toivottavasti inkojen kanssa hengailua, Laura suunnittelee.

Ylioppilaiden lakitus on juhlan kohokohta. Kuva: Antti Pentikäinen.

Reissun kestosta ei ole vielä tietoa, mutta takarajana on ensi syksy, jolloin Laura aloittaa maailmanpolitiikan opinnot Helsingin yliopistossa. Opiskelupaikan hän sai hyvästä sijoituksestaan Viksu-tiedekilpailussa.

Lauri taas on aloittanut siviilipalveluksensa, jonka kuukauden mittaisen koulutusjakson hän on jo suorittanut.

Ryhmänohjaaja Jaana Siitonen pohti juhlapuheessaan tulevaisuutta ja sen mahdollisuuksia. Kuva: Antti Pentikäinen.

– Suoritan siviilipalvelustani Suomenlinnan hoitokunnassa suunnitteluassistenttina. Tähän asti olen nauttinut sivarista. Palveluspaikka tarjoaa minulle asunnon Suomenlinnasta, joka on suuri bonus. Lisäksi työtehtävät ovat mielekkäitä ja tulevaisuuteni kannalta hyödyllisiä. Ensi keväänä olen ajattelut hakea opiskelemaan arkkitehtuuria aalto yliopistoon, Lauri kertoo.

IB-ylioppilaat kuuntelivat keskittyneesti puheita ja musiikkiesityksiä. Kuva: Antti Pentikäinen.

Tilun blogi lähettää onnittelut kaikille IB-ylioppilaille. Onnea ja menestystä jatko-opintoihin ja elämään!

Opiskelijoiden bändin esitys päätti juhlaan. Kuva: Antti Pentikäinen.