”Kerran tilu, aina tilu!”

Tikkurilan lukiossa on parin viime vuoden aikana käynnistelty alumnitoimintaa. Tarkoitus on pitää yhteyksiä entisiin opiskelijoihin, kutsua heitä vierailemaan esimerkiksi opon tunneille ja ehkä tarjota myös mahdollisuuksia tavata entisiä luokkakavereita.

Suomessa alumnitoiminta ei ole kovin yleistä, mutta Yhdysvalloissa erityisesti yliopistomaailmassa entiset opiskelijat ovat usein aktiivisesti mukana koulunsa elämässä vuosien ajan. Joskus alumnit jopa keräävät rahaa entiselle opinahjolleen ja tarjoavat omaa asiantuntemustaan uusien opiskelijoiden käyttöön.

Tilussa toiminta käynnistyi pari vuotta sitten, kun opot perustivat Facebookiin Tikkurilan lukion alumnit -ryhmän. Mukana on jo satoja entisiä tilulaisia, ja lisää mahtuu! Rehtori Ari Ranki kyseli joulukuussa FB-ryhmässä, haluaisivatko alumnit tulla ykkösten vanhempainiltaan kertomaan omasta opiskelustaan paneelikeskustelussa.

Alumnipanelistit vasemmalta oikealle: Julia Harjula, Krista Kokkonen, Susanna Ronkainen ja Linnea Peurakoski. Kuvasta puuttuu Joel Honkasuo. Kuva: Antti Pentikäinen.

Alumnipanelistit vasemmalta oikealle: Julia Harjula, Krista Kokkonen, Susanna Ronkainen ja Linnea Peurakoski. Kuvasta puuttuu Joel Honkasuo. Kuva: Antti Pentikäinen.

Paikalle pääsi keskiviikkona tammikuun 22. päivänä lopulta viisi aktiivista alumnia. Linnea Peurakoski (yo 2007), Susanna Ronkainen (yo 2007), Julia Harjula (yo 2009), Joel Honkasuo (yo 2011) ja Krista Kokkonen (yo 2013) kertoivat muun muassa lukiovuosistaan ja lukion kurssivalintojen vaikutuksesta jatko-opintoihin ja urasuunnitelmiin. Lopuksi kaikki antoivat myös ykkösten vanhemmille ohjeita, kuinka nuorta lukiolaista kannattaisi tukea.

Panelistit kertoivat avoimesti myös erilaisista hankaluuksista, joihin he lukion aikana törmäsivät. Moni tarina sai kuitenkin vanhemmat nauramaan ja hymyilemään. Panelistien muistelot saivat monet selvästi pohtimaan, millaista lukiossa nykyisin on.

Mahtavan alumniviisikon tapaaminen oli minulle illan kohokohta, mutta he selvästi onnistuivat myös kertomaan tärkeitä asioita vanhemmille. Suurkiitos teille, Linnea, Susa, Julia, Joel ja Kiki! On hienoa, että vanha koulunne jaksaa vielä kiinnostaa teitä. Erään toisen entisen tilulaisen sanoin: ”Kerran tilu, aina tilu!”

Vanhempainillassa käsiteltiin myös kouluterveyskyselyn tuloksia, kurssivalintoja ja vanhojentansseja. Katsoimme myös Tilussa tehdyn Sankariainesta-elokuvan. Lopussa kaikki älykännykän omistajat saivat antaa palautetta Kahoot!-palvelun kautta.

Paras palaute tuli kuitenkin eräältä vanhemmalta, joka sanoi illan lopuksi, että tämä oli paras vanhempainilta, jossa hän on koskaan ollut. Kiitos, teemme parhaamme!

Teksti: Antti Pentikäinen

Lue lisää Susanna Ronkaisen blogista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s