Ilta-Sanomien eurovaaliväittely 29.4.2014

Tilaisuudessa väittelivät Kokoomuksen Alexander Stubb ja Keskustan Paavo Väyrynen.

stubb_vayrynen_ben

Jutun tekijät pääsivät samaan kuvaan tunnetun ja kokeneen kokoomus-poliitikon kanssa. Kuvassa vasemmalta Mikke Bergström, Valtteri Väisänen, Ben Zyskowicz, Sanni Mäki ja Matilda Heiskanen.

Alexander Stubbin näkemys EU:sta oli erittäin myönteinen ja hän kannatti jopa yhteistyön tiivistämistä entisestään. Stubb puolusti EU:ta ja kumosi Väyrysen väitteet.

Väittely oli todella mielenkiintoinen ja mukaansatempaava. Tilaisuudessa tuli ilmi monenlaisia näkökulmia usein toistensa ääripäistä. Esimerkiksi Väyrynen väitti Suomen olleen puolueettomillaan Kekkosen ollessaan presidentti, tämänkaltaiset näkemykset eivät vetoa varsinkaan nuoriin. Väittelijät edustivat omaa kantaansa sekä puoluettaan pätevin argumentein. Hieman ristiriitaista tosin on, että Väyrynen on pyrkimässä EU myönteiseen vaalipuolueeseen. Paikalla oli myös useita puoluelobbareita joista tapasimme muun muassa Ben Zyskowiczin. Hän houkutteli meitä ”talliinsa” eli liittymään Kokoomuksen joukkoihin. Zyskowicz oli todella otettu siitä, että olimme jaksaneet nähdä vaivaa ottaa osaa tilaisuuteen.

Mielestämme Alexander Stubb väitteli tilaisuudessa paremmin, samaa mieltä oli myös Suomen kansa Ilta-Sanomien nettiäänestyksessä. Stubb voitti prosentein 61 % ja Väyrynen hävisi prosentein 39 %. Pitää toisaalta ottaa huomioon, että todennäköisesti Väyrysen kannattajista murto-osa otti osaa äänestykseen.

Yleisesti voisi sanoa, että väittely toimi todella hyvin ja se pysyi mielenkiintoisena loppuun asti. Molemmat väittelijät saivat yhtä paljon vastausvuoroja ja väittely pysyi tasa-arvoisena. Kritiikkiä pitää antaa istumapaikkojen vähäisyydestä sekä väittelyn jälkeisestä ajasta. Stubbilla ei ollut paljoakaan aikaa tutustua kuuntelijoihin ja hän joutui lähtemään pikaisesti väittelyn jälkeen.

Arvosanaksi annamme 8/10.

Mikke Bergström 12F, Matilda Heiskanen 12B, Sanni Mäki 12I, Valtteri Väisänen 12C

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s