SDP:n vaalikoju Koivukylän Alepalla 14.5.2014

Paikalla ei ollut yhtään varsinaista ehdokasta, mutta kyselimme SDP:n jäseneltä puolueen kantaa yleisesti.

sdp_vaalikoju_2 Tilu_euro_7_kansi_jpg

SDP ei ole ajamassa EU:ta suoranaisesti liittovaltioksi, mutta heidän mielestään EU on ajautumassa siihen suuntaan ohjaamattakin. He eivät sulje liittovaltion mahdollisuutta pois, ja heidän mielestään olisikin hyvä jos esimerkiksi verotusta ja säädöksiä yhtenäistettäisiin, jotta eri maalaisilla yrityksillä olisi tasaisemmat kilpailumahdollisuudet. Yleisesti SDP:ssä ei kannateta Natoon liittymistä, mutta puolueen sisältä löytyy myös sen kannattajiakin. Naton sijasta Suomen pitäisi säilyttää puolueettomuus, jotta voitaisiin säilyä eräänlaisena neuvottelijana kriiseissä, kuten esimerkiksi toimi Balkanin tilaisuudessa. SDP:llä olisi mahdollisuus saada Suomessa kolme paikkaa ja parlamentissa SDP:n edustajat menisivät Euroopan parlamentin sosialistien ja demokraattien ryhmään, jonka suuruus tulee luultavasti kasvamaan parlamentissa. Puolueen edustaja perusteli, että miksi pitäisi äänestää juuri jotain SDP:n ehdokasta, koska SDP on perinteikäs puolue, joka on tavallisen ihmisen puolella, ei aja vain rikkaiden etuja.

Paikalla ei ollut hirveästi ihmisiä, mutta se saattoi johtua siitä, että suurin osa ihmisistä oli varmaankin vielä töissä. Muuten tilaisuudessa oli kuitenkin hyvä meininki ja puolueen edustajista hehkui ystävällisyys.

sdp_vaalikoju

Puolueen edustaja osasi vastata laajasti ja hyvin kysymyksiimme ja jaksoi käyttää melko paljonkin aikaa vastaamiseen, vaikka emme ole äänioikeutettujakaan. Vastaukset vakuuttivat pääosin meidät, koska ne argumentointiin hyvin ja edustaja antoi aina hyvin esimerkkejä. Yleisesti houkuteltiin äänestämään, koska Euroopan parlamentissa tehdään paljon meitä koskevia päätöksiä ja edustaja harmittelikin sitä, että äänestysprosentti on ollut matala.SDP:n menestys vaaleissa riippuukin siitä, miten ahkerasti ihmiset saadaan äänestämään.

Tilaisuus oli järjestetty muuten hyvin paitsi, että siellä ei ollut ketään ehdokasta paikalla. Muu kampanjaväki oli kuitenkin ystävällistä ja osasi vastata kysymyksiimme ja tarjolla oli kahvia ja pullaa.

Yleisarvosana 8/10, koska puolueen edustaja osasi hyvin vastata kysymyksiimme ja paikalla oli hyvä tunnelma. Huonoa oli, että paikalla ei ollut yhtään ehdokasta.

Teksti: Antti Hirvonen ja Otto Kovero

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s