Jalkapalloa valkokankaalla

Maanantaina 18.5. ala-aulaan oli kokoontunut iso porukka tilulaisia valkokankaan ääreen. Kyseessä oli FIFA-videopeliturnauksen finaali. Tunnelma oli hetkittäin kuin Olympiastadionilla.

Fifa-turnausta pelattiin Stonegengessä ja Niskavuoressa, mutta finaali tuotiin kaikkien tilulaisten katsottavaksi ala-aulaan. Kuva: Micke Bergström.

Fifa-turnausta pelattiin Stonegengessä ja Niskavuoressa, mutta finaali tuotiin kaikkien tilulaisten katsottavaksi ala-aulaan. Kuva: Mikke Bergström.

Opiskelijat ovat pelanneet Tilussa videopelejä vuosien ajan. Joskus muinoin opiskelijat kiinnittivät pelikonsolin puolisalaa info-tv:n monitoriin, mutta nyt turnaus on ollut tutorien hoidettavana. Pääjärjestäjänä on häärinyt Wille Salminen, mutta hän kiittelee myös Valtteri Korhosen ja Jaakko Rahkon panosta.

‒ Meillä oli aluksi käytössä kaksi PS3, konsolia, mutta toinen meni rikki. Finaali pelattiin PS4:konsolilla ja videotykkikin oli teräväpiirtoista mallia, Wille kertoo.

Pelaajia oli kaikkiaan kaksitoista kolmessa lohkossa. Finaalissa pelasivat viime vuoden turnauksen voittaja Imran Qureshi (IB12) ja Aarni Reunanen (13H, joka voitti turnauksen tänä vuonna.

Yleisö seurasi pelejä melkein kuin oikeaa jalkapallo-ottelua. Kuva: Antti Pentikäinen.

Yleisö seurasi pelejä melkein kuin oikeaa jalkapallo-ottelua. Kuva: Antti Pentikäinen.

Ensi vuonna Tilua pyörittävät uudet tutorit, mutta idea peliturnauksista yritetään siirtää eteenpäin.

‒ Ensi lukuvuodeksi on ideoitu FIFAn rinnalle muun muassa NHL- ja Call of Duty -turnauksia, mutta järjestelyt ovat tietysti uusien tutoreiden käsissä, Wille Salminen pohtii.

Teksti: Antti Pentikäinen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s