Tuurilla koneeseen ja taidolla voittajaksi

Tikkurilan lukiossa jännitetään usein, mihin toukokuun päiviin filosofian olympialaiset osuvat. IB-ylioppilaskokeet voivat nimittäin osua samoihin päiviin. Tänä vuonna tuuri oli hyvä: Elina Karastien (IB11) viimeinen ylioppilaskoe loppui torstaina puoliltapäivin, ja koululta ehti hyvin Vilnan-koneeseen edustamaan Suomea. Filosofian yhdistysten liiton järjestämät olympialaiset isännöi tänä vuonna Liettua.

Elina esittelee kultamitaliaan ja kunniakirjaansa. Kuva: Antti Pentikäinen.

Elina esittelee kultamitaliaan ja kunniakirjaansa. Kuva: Antti Pentikäinen.

Elinan tie Vilnaan oli oikeastaan harvinaisen suora. Elina valitsi Tikkurilan lukion IB-linjan juuri filosofian takia ja aikoo jatkaa aineen opiskelua Cambridgen yliopistossa. Hänet on hyväksytty ehdollisesti, mikä tarkoittaa, että niiden ylioppilaskirjoitustenkin oli syytä mennä liki täydellisesti. Toiveikkaina odotellaan tuloksia heinäkuussa, ennuste on ainakin riittävän hyvä.

Vaikka Elina tavallaan on hyvin poikkeuksellinen nuori, ainakin määrätietoisuudessaan ja rappioromantiikan inhossaan, hän on myös tavallinen ja mukava ja osaa arvostaa vapaata. Aikaa riittää seurustelulle ja ystäville, ja teatterissa Elina kävisi jatkuvasti, jos tarjontaa olisi enemmän. Pukeutuminen ja ruoanlaittokin kiinnostavat.

Elina on valittu opiskelemaan filosofiaa Cambridgen yliopistoon, mikäli ylioppilaskirjoitukset menevät nappiin. Kuva: Antti Pentikäinen.

Elina on valittu opiskelemaan filosofiaa Cambridgen yliopistoon, mikäli ylioppilaskirjoitukset menevät nappiin. Kuva: Antti Pentikäinen.

Toivomme Elinalle tervehtymistä sitkeästä kirjoitus- ja kisaflunssasta, vaikka ajatuksen voimalla.

Teksti: Maarit Berg

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s