Täällä ei syrjitä!

On hienoa, kun voi sanoa, että on ylpeä omasta työpaikastaan. Nyt voi, sillä Tikkurilan lukio on julistautunut syrjinnästä vapaaksi alueeksi.

Kyltin viesti on selvä: Tilussa ei ketään syrjitä. Kuva: Antti Pentikäinen

Kyltin viesti on selvä: Tilussa ei syrjitä ketään. Kuva: Antti Pentikäinen

Tänään perjantaina koulun aulaan ilmestyi suuri, pyöreä kyltti, jossa lukee ”Syrjinnästä vapaa alue – Discrimination-free Zone – Område fritt från diskriminering”. Ja eilen torstaina rehtori Ari Ranki kuulutti asiasta koko koululle. Tikkurilan lukio on julistautunut syrjinnästä vapaaksi alueeksi.

Kyse on tiedotuskampanjasta, jonka avulla esimerkiksi työpaikat ja koulut sitoutuvat syrjimättömyyden periaatteeseen. Samalla organisaatio kertoo omille jäsenilleen ja myös ulkopuolisille, että se vastustaa syrjimistä, haluaa puuttua siihen ja tunnustaa ihmisten yhdenvertaisuuden.

– Minusta on hyvä juttu, että koulu sanoo suoraan, mikä on sopivaa puhetta ja toimintaa, ja mikä ei. Tosin luulisi, että nämä asiat ovat itsestään selviä myös koulun ulkopuolelta, Tilun opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtaja Leona Pälvimäki sanoo.

Syrjinnästä vapaaksi vyöhykkeeksi julistautumalla koulu viestittää opiskelijoille, opettajille, muulle henkilökunnalle, vanhemmille ja koulun yhteistyökumppaneille, että Tilu toivottaa kaikki ihmiset tervetulleiksi riippumatta sukupuolesta, iästä, etnisestä taustasta, uskonnosta tai vakaumuksesta, mielipiteestä, terveydentilasta, vammaisuudesta tai seksuaalisesta suuntautumisesta.

Kyltti on näkyvällä paikalla koulun aulan kahvipöytien päällä. Asiaa käsitellään kuitenkin myös esimerkiksi ryhmänohjaustuokioilla. Kuva: Antti Pentikäinen.

Kyltti on näkyvällä paikalla koulun aulan kahvipöytien päällä. Asiaa käsitellään kuitenkin myös esimerkiksi ryhmänohjaustuokioilla. Kuva: Antti Pentikäinen.

– Onneksi meillä Tilussa on tosi vähän syrjintää ja kiusaamista, mutta se vähäkin on liikaa. Onneksi myös tutorit tekevät aktiivisesti töitä, jotta kaikki voisivat tuntea kuuluvansa Tiluun, Pälvimäki muistuttaa.

Kampanjasta voi lukea lisää osoitteessa http://www.yhdenvertaisuus.fi/kampanjat/syrjinnasta_vapaa_alue/

Teksti: Antti Pentikäinen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s