Uudet tähdet!

Tilussa valmistuu uusi musikaali kahden vuoden välein. Uuden musiikkikomedian harjoitukset ovat juuri käynnistyneet – ensi-ilta on tiedossa tammikuussa 2016.

Ensimmäisissä harjoituksissa seitsemän ryhmää teki oman koreografian, ja lopuksi yksi ryhmä opetti omat muuvinsa koko porukalle. Kuva: Antti Pentikäinen.

Ensimmäisissä harjoituksissa seitsemän ryhmää teki oman koreografiansa, ja lopuksi yksi ryhmä opetti omat muuvinsa koko porukalle. Kuva: Antti Pentikäinen.

Tämä postaus on jälleen häpeämättömän henkilökohtainen. Ohjasin Kivisen taivaan alla -musikaalin neljä vuotta sitten ja olin pienemmässä roolissa mukana tekemässä myös Sirkus Stradaa kaksi vuotta sitten. Uusinta teosta on valmisteltu tämän vuoden alkupuolelta lähtien, mutta nyt olemme päässet tositoimiin. Harjoitukset ovat nimittäin alkaneet!

Tilun musikaalit ovat aina olleet kunnianhimoisia ja suuria tuotantoja. Olemme itse säveltäneet ja kirjoittaneet omat teoksemme. Myös ohjaus, koreografiat, valosuunnittelu ja kaikki muutkin tekniset ja taiteelliset tehtävät on hoidettu talon sisällä omin voimin. Poikkeuksen muodostaa Ultra Bra -yhtyeen musiikkiin pohjautunut Sokeana hetkenä -musikaali, jossa oli lainasanat ja -musiikki, mutta kaikki muu oli Tilussa tehtyä.

Joskus tuotannot ovat koetelleet voimiamme, mutta aina olemme selvinneet urakasta ja aina olemme oppineet paljon uutta. Uskallan jopa sanoa, että olemme onnistuneet luomaan uusia hienoja teoksia ja loistavaa kouluteatteria. Ja mikä tärkeintä, musikaalien kautta olemme rakentaneet Tilun henkeä ja tekijät ovat saaneet kokea taiteen tekemisen tuomaa hurmiota ja uskomatonta yhteisöllisyyttä,

Yhdessä tekeminen on parasta Tilun musiikkiteatteriprojekteissa. Kuva: Antti Pentikäinen.

Yhdessä tekeminen on parasta Tilun musiikkiteatteriprojekteissa. Kuva: Antti Pentikäinen.

Tänään harjoittelimme koululla yli kolme tuntia. Kyllä, lauantaina ja ihan vapaaehtoisesti! Olen suorastaan onnellinen, kun sain huomata, kuinka suurella antaumuksella laulajat, tanssijat, kuorolaiset, lavastajat, puvustajat ja muut tekijät heittäytyivät treeneihin. Tutustuimme toisiimme ja tanssimme paljon. Yleisin ääni oli hervoton nauru.

Nyt muistan: tämän vuoksi tätä tehdään!

Uuden musikaalin ensi-ilta on 18.1.2016.

Teksti: Antti Pentikäinen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s