Valolla pimeyttä vastaan

Pariisin terrori-iskut perjantaina 13.11.2015 järkyttivät ihmisiä kaikkialla maailmassa. Tikkurilan lukiossa järjestettiin maanantaina hiljainen hetki kello kymmenen oppitunnin aluksi. Ville ja Daniela lukivat seuraavan tekstin, jonka jälkeen tilulaiset osoittivat myötätuntoa nousemalla seisomaan ja hiljentymällä minuutin ajan.

Aamunavaus Pariisi

Graafikko Jean Jullien julkaisi Twitterissä oheisen kuvan otsikolla Peace for Paris, Rauha Parisiin. Se levisi nopeasti sosiaalisessa ja perinteisessä mediassa.

Jokainen varmasti kuuli viimeistään lauantaina Ranskassa tapahtuneista itsemurhapommituksista ja terrorista. Se kosketti monia, ja syystäkin. Haluamme osoittaa myötätuntoa iskun uhreille ja heidän omaisilleen. Emme myöskään halua unohtaa niitä, jotka elävät jatkuvassa pelossa Euroopan ulkopuolella.

Monin paikoin maailmaa asuu lukematon määrä ihmisiä , joiden elämää hallitsee jatkuva pelko ja epävarmuus. Onkin siis luonnollista, että nämä ihmiset haluavat paeta huonoja oloja turvallisempaan Eurooppaan.

Näemme usein vieraan kulttuurin uhkana, ja saatamme jopa epähuomiossa yhdistää tämän kulttuurin vaaraan. Nyt viimeistään jokainen meistä pystyy, jos haluaa, ymmärtämään millaista uhkaa turvapaikanhakijat pakenevat henkensä edestä. Pakolaisuus ei synnytä terrorismia, vaan terrorismi synnyttää pakolaisuutta.

Terrorismi pyrkii synnyttämään pelkoa ja vihaa. Pidetään yhdessä huoli siitä, että nämä tavoitteet eivät toteudu.

”Pimeys ei voi poistaa pimeyttä.
Vain valo voi sen tehdä.
Viha ei voi poistaa vihaa.
Vain rakkaus voi sen tehdä.”

– Martin Luther King

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s