LUONNON HELMASSA

Torstaina 12.5 joukko koulumme biologian opiskelijoita ja opettajat Eeva ja Mika lähtivät intopiukeina matkaan kohti Palajärveä. Matka sujui rattoisasti tiiviissä tunnelmissa ja yhteenkin autoon mahtui “helposti” kuusi oppilasta tavaroineen.

Auto

Palajärvelle saavuttua pikaisten ohjeiden annon jälkeen nälkäisimmät hyökkäsivät ruoan kimppuun. Huomasimme ketsuppi valikoiman tyydyttävän kaikkia, sillä Eeva ja Mika eivät olleet päässeet yhteisymmärrykseen kumpi on parempaa; Heinz vai Felix. Viikonloppu sujuikin lupsakasti tärkeän kysymyksen parissa: Kumpi ketsupeista on paremman makuista

Porukka jaettiin kahtia ja työt lähtivät käyntiin. Puolet ryhmäläisistä lähtivät vesille tutkimaan eliöitä Mikan johdolla ja toiset lähtivät metsäretkelle Eevan kanssa. Vesillä päästiin seilaamaan kanooteilla ja soutuveneillä. Onnekkaat ryhmät saivat soutuveneen.

Kollaasi_JPG

Illalla pelattiin yhdessä erilaisia pelejä kuten jalka- ja koripalloa, ultimatea ja korttipelejä. Iltapalaksi oli makkaraa ja kaikki pääsivät esittelemään omia makkaranpaistotaitojaan, toiset olivat siinä vähän parempia kuin toiset. Illalla myös saunottiin ja rohkeimmat uskalsivat jopa pulahtaa Palojärveen.

Hyvin levänneenä aamulla kello 7:30 herättiin uuteen päivään niskat kipeinä, sillä tyynyjähän ei ennakkotiedoista poiketen mökeistä löytynyt. Maittavan aamupalan jälkeen ryhmät vaihtoivat osia, joten kaikki pääsivät luonnonhelmaan sekä tutkimaan järven mielenkiintoisia asukkeja. Leirillä opittiin paljon biologiasta käytännön avulla ja myös meille kaupunkilaisnuorille kasvien tunnistaminen on nyt kuin lasten leikkiä.

Töiden jälkeen pääsimme geokätköilemään metsän siimekseen. Rastien löytäminen osoittautui yllättävänkin vaikeaksi. Osalla ryhmistä oli kisassa selvä etulyöntiasema, sillä heidän GPS-laitteensa oikeasti toimivat.

Aurinkoa

Tehtäviimme rasteilla kuului tunnistaa lajeja, mutta viimeisen rastin lajit jäivät meille mysteereiksi.

Nuotio

Illalla ohjelmassa oli taas vuorossa hauskaa yhdessäoloa ja paljon odotettuja lettuja.

Onneksemme sekä torstaina että perjantaina sää suosi meitä ja vasta lauantaina, kun oli aika tehdä lopputöitä sisätiloissa, luontoäiti alkoi tiputella pisaroita taivaalta.

Vuokko

Leirillä oli käynnissä myös luontokuvakilpailu ja tiukan tuomaroinnin jälkeen kaikista upeista otoksista tämä selvisi voittajaksi.

Leiri oli kaiken kaikkiaan hyvin onnistunut. Haluamme kiittää koko porukkaa sekä Eevaa ja Mikaa heidän kärsivällisyydestään sekä opettavaisesta leiristä.

Teksti: Alma Lamponen ja Oona Seppänen

Kuvat: Nadja, Oona ja Alma

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s