Kiusallisuuden henki valkokankaalla

Elokuva on hidas taidemuoto. Niinpä myös tilulaisten tekemä loistava lyhytkomedia  Verecundus – tarina kiusallisuudesta saatiin yleisön katsottavaksi vasta kesäloman alettua. Mutta kun nyt olet tämän viestin ääressä, uskallan luvata: tämä elokuva kannattaa katsoa ja näyttää muillekin!

Tilussa elokuvia tehdään pitkän kaavan mukaan. Useimmat leffat syntyvät kolmen kurssin mittaisella megakurssilla, joka alkaa käsikirjoittamisella (ELOS3), jatkuu tekniikan ja ilmaisun harjoittelemisella (ELOS4) ja päättyy tuotantokurssilla (ELOS5). Vain harvat elokuvat valmistuvat vitoskurssin aikana. Niin kävi myös Verecundukselle: se sai ensi-iltansa vasta pari päivää ennen lakkiaisia. Nettiin se saatiin vasta kesäloman puolella.

Kiusaaja

Atte ja Matti näyttelevät. Kuva: ruutukaappaus elokuvasta.

Verecundus – tarina kiusallisuudesta syntyi kolmen opiskelijan yhteistyössä. Heikki Ranta, Atte Liikanen ja Matti Katajisto alkoivat ELOS3-kurssilla synnyttää tarinaa, joka kertoo kaikille lukiolaisille – ja miksei aikuisillekin – tutusta aiheesta: kiusallisuudesta. Siis siitä, kun haluaa olla suosittu ja cool, mutta syystä tai toisesta yhteiselämä muiden kanssa päättyy kiusalliseen katastrofiin.

Luokka

Osa hauskuudesta perustuu fyysiseen komediaan. Atte tuolin kimpussa. Kuva: ruutukaappaus elokuvasta.

Tyylilajiksi valikoitus luontevasti komedia ja tapahtumapaikaksi koulu. Elokuvan tuotanto sujui poikkeuksellisen hyvin, vaikka joitakin kohtauksia kuvattiinkin uudestaan. Kuvaukset suoritettiin suurimmaksi osaksi sunnuntaisin, sillä silloin koululla on hiljaisinta.

Epätoivo

Suosittu Eero (Matti Katajisto) joutuu epätoivoon, kun hän kohta akiusallisuuden hengen. Kuva: ruutukaappaus elokuvasta.

Elokuvaa saa levittää sosiaalisessa mediassa ja kommentteja saa jättää. Toivottavasti se löytää yleisönsä Suomen suvessakin!

Kolmikko

Tekijät myös näyttelevät itse elokuvassa. Vasemmalta Matti Katajisto, Heikki Ranta ja Atte Liikanen. Kuva: ruutukaappaus elokuvasta.

Teksti: Antti Pentikäinen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s