Kurssivalintoja ja mieluisia vieraita

Keskiviikkona 18.1.2016 Tilussa kävi kova vilske aamupäivästä pitkälle iltaan. Ensin ykköset ja kakkoset tutuistuivat kurssivalintamessuilla ensi vuoden tarjontaan, sitten sadat ysiluokkalaiset tulivat kylään, ja illalla ysien vanhemmat kävivät kuuntelemassa ja kysymässä lukio-opinnoista.

messu_reaali

Reaaliopet repäisevät! Asiantuntevat opettavat kertovat mm. uskonnon, terveystiedon ja historian kursseista. Kuva: Antti Pentikäinen.

Kurssivalintamessut ovat kevätlukukauden ensimmäinen iso tapahtuma Tilussa. Aineryhmät esittelevät salissa seuraavan lukuvuoden kursseja, ja opiskelijat saavat halutessaan opettajilta henkilökohtaista neuvontaa.

Moni bongasi kiinnostavia kurssiuutuuksia, kuten äidinkielessä ja viestinnässä tarjolla olevan verkkokirjoittamisen kurssin. Kannattaa valita! Vink, vink! Jos jotain jäi vielä epäselväksi, kannattaa ottaa ensi tilassa yhteys opettajiin ja kysyä. Kiinnostavimmat kurssit täyttyvät usein hetkessä.

messut_saija

Apulaisrehtori Saija Tynkkyseltä sain messuilla henkilökohtaista opastusta. Kuva: Antti Pentikäinen.

Ennen kurssivalintamessujen päättymistä Tiluun alkoi virrata myös ysiluokkalaisia kaikkialta Vantaalta – ja vähän muualtakin. Tutorit kierrättivät jatko-opintopaikoista kiinnostuneita ysejä ympäri taloa. Auditoriossa heille oli tarjolla musiikkia, tilulaisten haastatteluja ja eri suuntautumisvaihtoehdoista kertova näytelmä.

img_4763

Tilulaisten bändi viihdytti ysejä tietoiskujen välillä. Kuva: Antti Pentikäinen.

Osa yseistä kyseli tarkasti muun muassa lukio-opiskelun raskaudesta ja Tilun ainevalikoimasta, osa kuuntelija fiilisteli tarttuvaa tunnelmaa. Toivottavasti mahdollisimman moni Tikkurilan lukioon hakeva pääsee tänne. On tämä nimittäin aika mahtava paikka! (Vaikka itse sanonkin.)

img_4835

Yseille esitetyssä näytelmässä kerrottiin eri suuntautumisvaihtoehdoista, jotka Tilun huippulaaja kurssitarjotin mahdollistaa. Kuva: Antti Pentikäinen.

Illalla Tilua taas esiteltiin ysiluokkalaisten vanhemmille. Paikalla olivat sekä kansallisesta lukiosta että IB-linjasta kiinnostuneita perheitä. Rehtori Ari Ranki sanoi tilaisuuden jälkeen, että vanhemmilla oli erittäin paljon kysymyksiä. Tilu siis kiinnostaa sekä nuoria että vanhempia.

Teksti: Antti Pentikäinen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s