Tilun vaalipaneeli

Tikkurilan lukion opiskelijakunta järjesti torstaina 19.1.2016 yhdessä Vantaan tiedotuksen kanssa vaalipaneelin, jossa vantaalaiset kuntavaaliehdokkaat kertoivat omista ja puolueidensa näkemyksistä. Yleisönä oli 300 tilulaista ja netin kautta koko maailma.

vaalipaneeli_raati

Panelistit istutettiin auditorion lavalle. Pienen pöydän ääressä käytiin kahden ehdokkaan välisiä kaksinkamppailuita. Kuva: Antti Pentikäinen.

Lukiossa oppii ymmärtämään yhteiskunnan toimintaa ja yhteisiin asioihin vaikuttamista. Usein juuri vaalien alla on järkevää käsitellä yhteiskunnallisia teemoja, koska tietoa on silloin paljon saatavilla ja politiikasta keskustellaan laajasti esimerkiksi mediassa.

Tilun opiskelijakunta järjesti Vantaan kaupungin tiedotuksen kanssa kuntavaalipaneelin, johon kutsuttiin kahdeksan vantaalaista ehdokasta, jotka pyrkivät valtuustoon huhtikuun vaaleissa. Raadissa olivat mukana Sakari Rokkanen (kok.), Susanna Bruun (sd.), Juha Malmi (ps.), Anssi Aura (vihr.), Jussi Saramo (vas.), Sami Ronkola (kesk.), Michael Ek (r.) sekä ensimmäistä kertaa kuntapolitiikkaan pyrkivä Mette Vuola (kd.).

vaalipaneeli_pipsa

Tilun opiskelijat Melissa Roth ja Alex Lindh olivat tehneet videohaastatteluja, joissa vantaalaiset kertoivat omia mielipiteitään ajankohtaisista aiheista. Haastattelut nähtiin paneelin lomassa. Kuva: Antti Pentikäinen.

Tilun opiskelijat olivat laatineet kysymyksiä syksystä lähtien. Teemoiksi oli valittu nuoria kiinnostavia aiheita. Koulutuspolitiikasta keskusteltiin eniten. Juontajina toimivat tilulaiset Jenni Okkonen ja Lauri Kalo, jotka pitivät tarkkaa kirjaa puheenvuorojen pituudesta ja osallistujien tasapuolisesta kohtelusta.

Vaalipaneelin piti alun perin olla jo joulukuussa, mutta aikataulusekaannusten takia tapahtuma siirrettiin tammikuuhun.

– Opiskelijakunnan hallituksessa teimme todella paljon työtä paneelin eteen, hallituksen jäsen Eetu Mutanen kertoo.

vaalipaneeli-tv

Televisioinnin avulla paneelin anti ei jää vain tilulaisten nautittavaksi. Kuva: Antti Pentikäinen.

– Myös puolueiden edustajat tuntuivat tykkäävän. Samoin opettajilta on tullut tosi hyvää palautetta. Meille tekijöille jäi tosi hyvä mieli paneelin jälkeen.

Tilun auditoriossa oli noin kolmesataa opiskelijaa kuuntelemassa ja arvioimassa ehdokkaiden puheita. Tilaisuus myös televisioitiin, joten Tikkurilan lukion kuntavaalipaneelin voi katsoa Vantaa-kanavalta.

Teksti: Antti Pentikäinen

vaalipaneeli_vantaatv

Tunnin mittaisen vaalipaneelin voi katsoa Vantaa-kanavalta. Kuvakaappaus: http://vantaakanava.fi/nuorten-kuntavaalitentti-19-1-kello-14/.

INFO

Kuntavaalit toimitetaan 9.4.2017.

Ennakkoäänestys alkaa 29.3.2017.

Oikeusministeriön virallinen vaalisivu

Vantaan kaupunki

Seuraa Vantaan vaaleja somessa: #vantaavaalit

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s