Musiikkimatka Suomeen

Huhtikuun lopussa Tilussa juhlistetaan sata vuotta täyttävää Suomea upeassa gaalakonsertissa. Teemaksi valittiin ytimekäs ”Meidän Suomemme”.

Treeni

Hanna Mauro ja opiskelijat harjoittelevat gaalakonserttia varten musiikin luokassa. Kuva: Ville Mäntyranta.

Musiikilla on aina ollut tärkeä rooli Tilun juhlissa. Niinpä Suomen satavuotista taivaltakin päätettiin juhlia suuressa gaalakonsertissa. Esityksen valmistelu aloitettiin jo viime syksynä Voiko taiteella vaikuttaa maailmaan? -kurssilla. Keskustelu kurssilla kääntyi nopeasti suomalaiseen taiteeseen.

– Rupesimme pohtimaan suomalaisen taiteen historiaa ja vaikuttavuutta. Siitä oli enää pieni askel konsertin teeman lopulliseen muotoon, kun tajusimme, että Suomi täyttää pyöreitä vuosia tänä vuonna, kertoo kurssin opettaja ja gaalakonsertin koordinaattori Hanna Mauro.

Konsertin suunnittelusta ovat pääosin vastanneet Voiko taiteella vaikuttaa maailmaan? -kurssin opiskelijat, mutta lopullinen esitys on myös monen muun aineryhmän yhteistoiminnan tulos. Mukana ovat olleet musiikki, kuvataide, elokuva, liikunta ja äidinkieli.

– Mukana juhlakuorossa on myös joitakin muiden aineiden opettajia, Hanna Mauro mainitsee.

Hanna Mauro

Musiikin opettaja Hanna Mauro on vetänyt gaalakonserttihanketta. Kuva: Ville Mäntyranta.

Esityksessä tutkitaan suomalaisuutta lukiolaisen näkökulmasta. Miltä tämän päivän Suomi näyttää Tikkurilan lukiossa opiskelevan nuoren silmin?

– On ollut mielenkiintoista tehdä projektia, jonka lopputuloksesta en ole itse hankkeen alussa tiennyt mitään. Kuitenkin Tunteellisen siilin ja Eppu Normaalin ja Finlandian mukanaolo tuo sellaisen fiiliksen, että jokaisella on pääsy konsertin teemojen äärelle, Hanna Mauro pohtii.

Tekijät toivovat, että yleisö poistuu konsertista miettien, millainen heidän Suomensa on, ja mitä jokainen voisi tehdä, jotta myös Suomen seuraavat sata vuotta olisivat mahdollisimman menestyksekkäät.

Teksti: Antti Pentikäinen

Konsertin esitykset torstaina 27.4. klo 10 opiskelijaryhmille ja 19 vanhemmille ja muille kiinnostuneille. Iltaesityksessä pääsyliput 5 €. Pääsylipputulot lahjoitetaan suomalaiseen mielenterveystyöhön.

Tervetuloa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s