Uutuuksia ruokalassa

Tilun opiskelijakuntaan mahtuu monta vegaania, joille ei juuri ole ollut tarjolla lämpimiä lounasvaihtoehtoja. Nyt on. Tikkurilan lukio on kevään ajan mukana kokeilussa, jossa kaikki pääsevät maistamaan herkullista vegaanimättöä.  

Vegaaniateria

Viime viikolla tarjottu vegaaninen kasviskeitto oli maustettu intialaisittain. Pehmeä leipä, banaani ja paprika täydensivät makuelämyksen. Piimälasi ei oikeastaan kuulu oikeaoppiseen vegaaniateriaan, mutta kun se on niin hyvää. Kuva: Antti Pentikäinen.

Tilun kouluruoan tekee Vantti, joka on Vantaan kaupungin omistama yhtiö. Se tuottaa ateria-, puhtaus-, kiinteistö- sekä aula- ja turvapalveluja Vantaan kaupungin yksiköille. Tikkurilan lukiossa keittiöhenkilökunta ja vahtimestarit ovat Vantin palkkalistoilla.

Huhtikuun alusta lähtien Tilun keittiö on ollut mukana kokeilussa, jossa kasvisruokapäivinä on tarjolla kahta kasvisruokaa, joista toinen on vegaaninen. Ravitsemussuositukset on huomioitu kaikissa ateriavaihtoehdoissa.

– Esimerkkeinä kasvisruokapäivinä tarjolla olevista vaihtoehdoista ovat kasvissosekeitto tai puuro, itämainen kasviskastike tai kasviscurry, kasvisperunasoselaatikko tai kikherne-nuudelivuoka”, ateriapalvelupäällikkö Marjukka Myötämäki kertoo koteihin lähteneessä Wilma-tiedotteessa.

Muissa aterian osissa saattaa edelleen olla eläinperäisiä tuotteita – esimerkiksi kasvimaitoja tai vegaanisia juustoja ei ainakaan toistaiseksi ole tarjolla. Kevään aikana Vantti selvittää asiakkaiden mielipiteitä kasvisruoista.

Ensimmäisen kerran vegaaniruokaa oli tarjolla edellisellä koeviikolla, jolloin vegaaninen nuudeli-kikhernevuoka kävi hyvin kaupaksi. Myös seuraavan viikon intialainen kasviskeitto oli herkullista ja mausteissa oli mukavasti potkua. Jatkoon!

Tilun ruokalistan voi tarkistaa Vantin sivuilta tai seuraamalla Instagramissa käyttäjätiliä tilunruoka. Ruokalistoissa vegaaninen ruoka on merkitty lyhenteellä VEG.

Lähipäivinä blogissa julkaistaan myös Hälyn toimituksen tekemä juttu opiskelijoiden suhtautumisesta vagetarismiin, veganismiin ja lihansyöntiin.

Lue myös Vantaan sanomien juttu Tilun vegaaniruoasta.

Teksti: Antti Pentikäinen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s