Itsepäisyyttä Itä-Vantaalla

Tammikuussa 2016 Tilussa esitettiin Kultatähti-musikaalia noin 70 opiskelijan ja opettajan voimin. Kokemus oli hieno mutta samalla monimutkainen ja kuluttava. Näytti siltä, että Kultatähti jäisi lajinsa viimeiseksi. No, asia ei ollutkaan niin yksinkertainen.

Audis2

Tilun opiskelijat pääsevät taas ensi joulukuussa näyttelemään, laulamaan ja soittamaan auditorion lavalle.

Minulle Kultatähti oli rakas ja raskas projekti. Tekijät nauttivat taiteen tekemisestä sekä kulisseissa että lavalla, ja esitykset onnistuivat loistavasti. Sen jälkeen kuitenkin tajusin, että hanke vei minusta mehut aivan totaalisesti, enkä enää jaksaisi vetää tällaista suurta tuotantoa. Haikeaa!

Tammikuussa abit Venla Konttila ja Aino Virenius esittivät hienon teatteridiplomiesityksen otsikolla Sisko. Tuotanto oli Kultatähteen verrattuna pikkuruinen – auditorion näyttämölle oli rakennettu pieni lava ja sen ympärille noin satapaikkainen katsomo. Kahden esiintyjän lisäksi mukana olivat valosuunnittelija ja äänimies. Siinä kaikki.

Musaopettajat Erkki Ylimäki ja Hanna Mauro saivat Siskosta idean: voisiko musikaalinkin toteuttaa pienesti, ilman suuria puitteita? Muutaman palaverin, pitkän tuumaustauon ja rehtorin tapaamisen jälkeen päätimme, että voimavaramme riittäisivät pienen kamarimusikaaliin.

Tuumasta toimeen. Konseptia on kehitelty, tuotantomallia hiottu, ihmisiä rekrytoitu ja käsikirjoitusta kirjoitettu. Tarkoitus on saada teos valmiiksi kesän aikana, harjoitella musiikkia ykkösjaksossa, siirtyä näyttämötreeneihin kakkosjaksossa ja kutsua yleisö paikalle kolmosjaksossa eli joulukuussa. Musikaali on samalla osa syyslukukauden Suomi 100 -juhlintaa. Uusi tuotantotapa kieltämättä hieman jännittää, mutta on sitä pahemmastakin selvitty.

Musikaalin työnimenä on Itsepäisyyspäivä, ja se  sijoittuu Vantaalle. Tarinassa vietetään yö taloyhtiön roskakatoksessa, riidellään äiskän kanssa, opitaan pitämään puolia ja haaveillaan tulevaisuudesta.

Loput saatte tulla katsomaan joulukuussa!

Teksti: Antti Pentikäinen

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s