Kännykät lataukseen

Tilun blogi palaa kesätauolta ja esittelee ensitöikseen syyskauden kuumimman uutuuden: lukittavan kännyköiden latauskaapin.

Käyttäjä

Latauslaite löytyy keskeiseltä paikalta ala-aulasta. Kuva: Antti Pentikäinen.

Tällä viikolla Tilun aulaan on ilmestynyt tyylikäs kännyköiden latauspiste. Se löytyy pieneltä pöydältä, joka sijaitsee vastapäätä vahtimestarien koppia. Tällaista on todella kaivattu, sillä monissa luokissa ei ole tarpeeksi pistorasioita, ja lataaminen käytävässä on hankalaa. Pitkän koulupäivän aikana matkapuhelimen akku ehtii tyhjentyä, varsinkin jos puhelinta hyödyntää ahkerasti opiskeluun. Khröm!

Ohje

Käyttöohjeet löytyvät laitteen etuseinältä. Paina valitsemasi koodi hyvin mieleesi. Kuva: Antti: Pentikäinen.

Helppokäyttöisessä laitteessa on kuusi lokeroa, jotka on helppo lukita itse keksityllä nelinumeroisella koodilla. Jokaisesta lokerosta löytyy johto, jossa on kolme yleisintä kännyköiden latausliitintä. Käytössä olevan lokeron valo on punainen, vapaan taas tunnistaa vihreästä. Oppitunnin jälkeen puhelimen saa taas mukaan parissa sekunnissa näpyttelemällä koodin laitteeseen. Samalla näytön voi sipaista puhtaaksi puhdistusliinalla, joita on kaapin vieressä.

Lähis

Latausjohto löytyy lokeron sisältä. Varatun lokeron valo on punainen. Kuva: Antti Pentikäinen.

Jos oma koodi ei avaakaan lokeroa (näin ehti käydä jo kahdesti keskiviikkoiltana), niin rehtori Ari Rankille voi seuraavana päivänä tarjota kahvit ja toivoa parasta. Nimittäin hän – ja vain hän – tietää laitteen nollauskoodin. Tai sitten voi opetella viettämään illan ilman puhelinta ja somea. Hyödyllinen kokemus monelle Tilu-teinille, väittäisin. (Ja tähän vielä pakollinen: ”Vitsi, vitsi”)

Hauskaa lukuvuoden alkua kaikille!

Teksti: Antti Pentikäinen


P.S. Jos sinulla on ideoita Tilun blogiin sopivista aiheista, vinkkaa niistä meille lähettämällä viesti tämän sivun alalaidan Vastaa-toiminnon kautta.

Tikkurilan lukion opiskelijat ja opettajat voivat myös itse kirjoittaa ja kuvata juttuja blogiin. Homma hoituu parhaimmin ottamalla yhteyttä Antti Pentikäiseen wilmoitse.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s