IhmeFilmit pyörivät taas!

IhmeFilmi-sarja alkoi reilu viikko sitten. Tilun tiistaiklassikoista on jo nähty kaksi, mutta mukaan ehtii vielä hyvin – joko kurssia suorittamaan tai muuten vain maailman parhaista elokuvista nauttimaan.

if_juliste_2017_web

IhmeFilmi-julisteessa on otos elokuvasta Jäniksen vuosi, joka kuvaa hauskasti ja kauniisti suomalaisten suhdetta luontoon.

IhmeFilmi-sarjasta on tullut Tilussa jo perinne. Ensimmäiset klassikot nähtiin kymmenen vuotta sitten, ja nykyisin ne muodostavat oman kurssinsa, ELOS11:n. Elokuvia voi tietysti katsoa myös hyvin vuoksi, jos ei tarvitse soveltavaa kurssia ja haluaa nautiskella leffoista ilman akateemisia paineita.

Kaikki näytökset järjestetään koulun auditoriossa tiistaisin klo 15.15. Tämän vuoden sarjan teema on muutos. Tässä ovat elokuvat esityspäivineen:

Ti 29.8. Tuulen laakson Nausicaä (Kaze no tani no Naushika, ohjaus, Hayao Miyazaki, Japani, 1984, K12)
• Upea animaatioelokuva tulevaisuuden maailmasta, jossa ympäristötuho ja sota uhkaavat ihmiskuntaa. Huima seikkailu ja humaani sanoma yhdistyvät kauniilla tavalla.

Ti 5.9. Nykyaika (The Modern Times, ohjaus Charles Chaplin, USA, 1936, S)
• Chaplinin huima kuvaus työelämästä on edelleen ajankohtainen. Elokuvassa nähdään elokuvahistorian hauskin hermoromahdus.

Ti 12.9. Käpy selän alla (ohjaus Mikko Niskanen, Suomi, 1966, K12)
• Kulttielokuvan maineeseen noussut kuvaus neljästä nuoresta kesäisellä telttaretkellä. Elokuva on säilyttänyt raikkautensa viiden vuosikymmenen ajan.

Ti 10.10. Taistelu Algeriasta (La Battaglia di Algeri, ohjaus Gillo Pontecorvo, Algeria/Italia, 1966, 122 min, K16)
• Kuinka tehdään vallankumous? Yksi kaikkien aikojen kiinnostavimmista poliittisista elokuvista kuvaa Algerian kriisiä 1950-luvulla dokumentaariseen tyyliin.

Ti 31.10. Jäniksen vuosi (ohjaus Risto Jarva, Suomi, 1977, 122 min, K7)
• Koskettavaan elokuvaan kiteytyy suomalaisten suhde luontoon. Onnellisimmillaan päähenkilö Vatanen on silloin, kun sylissä on kesy jänis ja ympärillä puhdasta luontoa.

Ti 7.11. Auringonlaskun katu (Sunset Boulevard, ohjaus Billy Wilder, USA, 1950, 105 min, K12)
• Armoton satiiri Hollywoodin kulisseista muuttaa suhteesi elokuviin. Kuvaus vanhenevan näyttelijättären ja nuoren käsikirjoittajan suhteesta on melodraamaa parhaimmillaan.

Ti 14.11. Ida (ohjaus Pawel Pawlikowski, Puola/Britannia, 2013, 84 min, K12)
• Tuore puolalaiselokuva on kaunis road movie ja kompakti mestariteos elämänsä suuntaa etsivästä nunnasta. Se palkittiin parhaana eurooppalaisena elokuvana vuonna 2014!

Ti 12.12. Casablanca (ohjaus Michael Curtiz, USA, 1942, 99 min, S)
• Yksi kaikkien aikojen rakastetuimmista klassikoista yhdistelee sotaa, romantiikkaa, juonitteluja ja ystävyyttä. Casablancan näkeminen kuuluu yleissivistykseen!

Ti 16.1. Hymyilevä mies (ohjaus Juho Kuosmanen, Suomi, 2016, 92 min, K7)
• Unohda Rocky! Ihana ja ihailtu suomalaiselokuva on erilainen nyrkkeilytarina, joka perustuu tositarinaan. Kumpi onkaan tärkeämpää, rakkaus vai voitto?

Kymmenes elokuva on opiskelijan oma valinta. Tämä elokuva katsotaan joko kotona tai elokuvateatterissa.

Nykyaika

Tiistaina 5.9. nähtii Chaplinin iki-ihana Nykyaika.

Haluatko mukaan?

Näytökset ovat avoimia kaikille tilulaisille, opiskelijoille ja henkilökunnalle. Näytöksiin saa tulla ilmoittamatta, mutta jos haluat suorittaa kurssin, juttele Antti Pentikäisen kanssa. Suoritukset palautetaan Classroomiin, jonka koodi on lähetetty kaikille tilulaisille Wilma-viestinä. Sieltä löydät myös muut yksityiskohtaiset ohjeet.

Eläköön elokuva!

Teksti: Antti Pentikäinen

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s